8.6.2016 10:22

Το ΚΚΕ Χίου για τα επεισόδια στον Καταυλισμό της Σούδας

Ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον καταυλισμό της Σούδας εξέδωσε το ΚΚΕ Χίου, με την οποία καταδικάζει τον ξυλοδαρμό που προκάλεσαν μέλη τη Χρυσής Αυγής σε υπάλληλο του Νοσοκομείο Χίου.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Τα χθεσινά γεγονότα σχετικά με τους πρόσφυγες στη Σούδα είναι μια ακόμα επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων του διπλού εγκλωβισμού τους στη Χίο και τη χώρα μας αλλά και των άθλιων συνθηκών διαβίωσης και της καθυστέρησης στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου. 

Η Ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες αφού με δική της συμφωνία με την ΕΕ, φτάσαμε σε αυτόν τον εγκλωβισμό, ενώ η ίδια συμμετέχει ενεργά και στον πόλεμο στην περιοχή.
Οι πρόσφυγες είναι τα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου για τον έλεγχο των αγορών και των δρόμων μεταφοράς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου.

Καλούμε το λαό να καταδικάσει τις ενέργειες γνωστών Χρυσαυγιτών οι οποίοι και πάλι έσπευσαν να τρομοκρατήσουν δρώντας τραμπουκικά και φθάνοντας στο σημείο να ξυλοφορτώσουν εργαζόμενο του Νοσοκομείου ο οποίος ήταν στο χώρο σε ώρα υπηρεσίας. 

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαϊκό κίνημα να παλέψει ώστε άμεσα και με ασφαλή τρόπο οι πρόσφυγες να απεγκλωβιστούν,  από το νησί και τη χώρα προς τους τόπους προορισμού τους. Εν τω μεταξύ με αποκλειστική ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, με διατροφή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μέσα από ανοιχτά κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

Ο Χιώτικος λαός πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση γιατί εκτός των άλλων είμαστε και μπροστά σε νέα ιμπεριαλιστικό σύγκρουση στη Λιβύη, ενδεχομένως και μέσα στο καλοκαίρι.

Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο.

Να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ.

Κανείς Χρυσαυγιτης να μην ανεχτούμε να εκμεταλλευτεί τέτοια γεγονότα για να χύσει το φασιστικό - ρατσιστικό δηλητήριο», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ