Κοινωνία

24/9/16 23:41

τελ. ενημ.: 24/9/16 23:41

ΚΚΕ Χίου για επεισόδια Σούδας

Τα νέα επεισόδια στη Σούδα, φανερώνουν και πάλι τις συνέπειες της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης, που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες, σε άθλιες συνθήκες, στο νησί και τη χώρα, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Χίου. Παράλληλα καλεί το λαό να  διεκδικήσει την άμεση μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τον  απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.

« Καλούμε το λαό να παλέψει ενάντια σ’ αυτή την πολιτική και να απαιτήσει την αντιμετώπιση της κατάστασης με ουσιαστικές λύσεις, διεκδικώντας την άμεση μετακίνησή τους από το νησί και τον απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.

Όσο βρίσκονται εδώ, είναι ανάγκη να σταματήσει η άθλια λειτουργία και κάθε σκέψη επέκτασης των Χοτ Σποτ, με οποιαδήποτε μορφή. Να φτιαχτούν ανοικτές δομές προσωρινής φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, μακριά από ΜΚΟ.

Καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς και την βία των ναζιστικών ομάδων. Απομονώνουμε τους φασίστες παντού, που ενοχοποιούν για τα προβλήματα τα θύματα, τους πρόσφυγες και αθωώνουν τους υπεύθυνους.

Έξω τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων»,καταλήγει η ανακοίνωση  της ΤΕ ΚΚΕΧίου.

Δείτε επίσης