6.4.2015 15:36

Κίτρινες διαγραμμίσεις αντίμετρο στην παράνομη στάθμευση

ΣΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΓΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣΒΛΕΠΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Τη λύση των κίτρινων οριζόντιων διαγραμμίσεων προέταξε η Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να αντιμετωπίσει το ζήτημα των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων πάνω  σε διασταυρώσεις δρόμων εντός του κυκλοφοριακού ιστού της πόλης.

Το ζήτημα συζητήθηκε στα πλαίσια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Κυκλοφορίας με τον αντιδήμαρχο Γ. Καραμανή να σημειώνει ότι επιτέλους θα πρέπει να μπει τάξη στο κυκλοφοριακό χάος της πόλης.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε σημεία του κέντρου όπου ασυνείδητοι παρατάνε το αυτοκίνητό τους πάνω σε στροφές με αποτέλεσμα η δυσκολία στην καλύτερη των περιπτώσεων να καθίσταται δύσκολη.

Εξετάσαμε διάφορες λύσεις και αποφασίσαμε πιλοτικά να προχωρήσουμε στις κίτρινες οριζόντιες διαγραμμίσεις προκειμένου να υπενθυμίσουμε στους οδηγούς ότι η στάθμευση σε αυτά τα σημεία απαγορεύεται», εξήγησε ο κ. Καραμανής.

Η αρχή θα γίνει από σημεία που το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο όπως για παράδειγμα στις διασταυρώσεις της οδού Λιβανού με τη Μιχάλων αλλά και με τη Μουσείου.

7 θέσεις για ΑΜΕΑ

Στο πλαίσιο της ίδιας συνεδρίασης τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να παραχωρήσουν συνολικά 7 θέσεις στάθμευσης για Άτομα με Αναπηρία. Οι 3 από αυτές ανήκουν σε κατοίκους που ζήτησαν διευκόλυνση στην στάθμευση ενώ οι υπόλοιπες 4 θα δημιουργηθούν στην παραλία του Λιθίου και στην Κώμη προκειμένου να εξυπηρετούνται οι συμπολίτες μας με αναπηρία.

«Έχουμε ξεκινήσει μία πολύ καλή συνεργασία με τον σύλλογο των Α.με.Α. ώστε να μας καταδείξουν σε ποιες περιοχές χρειάζεται η παρέμβαση του Δήμου προκειμένου να δημιουργηθούν αντίστοιχες θέσεις», σημείωσε ο κ. Καραμανής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ