Κοινωνία

25/4/14 9:33

τελ. ενημ.: 25/4/14 9:33

Κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ κόντρα στην αξιολόγηση των υπαλλήλων

Σε κινητοποιήσεις προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στην απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προβούν άμεσα σε αξιολόγηση του προσωπικού των ΟΤΑ.

Η ΠΟΕ- ΟΤΑ αμφισβητεί τη νομική εγκυρότητα της ρύθμισης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για αξιολόγηση των υπαλλήλων ΟΤΑ Α' βαθμού, και στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Για τη Δευτέρα η Ομοσπονδία, με ευθύνη των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων-μελών της, έχει διοργανώσει καταλήψεις σε όλα τα δημαρχεία της χώρας.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός είναι «να μην εκδοθεί καμία απόφαση για τον χαρακτηρισμό και καταμερισμό των εργαζομένων σε κατηγορίες που θέτουν χιλιάδες στον προθάλαμο των απολύσεων».

Συγχρόνως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει άμεσα σε προσφυγή στο ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του Ν.4250/2014.

Επίσης, καλεί «την ΚΕΔΕ και όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας να καταδικάσουν την προωθούμενη δήθεν "αξιολόγηση" που υποκρύπτει απολύσεις και διαλύει την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση