21.6.2013 12:01

Κίνηση «ρουά ματ» για το Κόρης Γεφύρι

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΕΝΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ο ορισμός τεχνικού συμβούλου στο έργο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν αφήνει περιθώρια να μην ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος

Μετά από καιρό εμφανίστηκαν τα πρώτα χαμόγελα στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου. Το τηλεφώνημα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθαν. Τσαυτάρη στον Κ. Γανιάρη, με το οποίο τον ενημέρωσε ότι υπογράφηκε ο ορισμός Τεχνικού Συμβούλου στο έργο Κόρης Γεφύρι, έφτανε και περίσσευε για να αναθαρρήσει τις ελπίδες ότι με αυτό τον τρόπο, το νησί μπορεί να ελπίζει σε ολοκλήρωση του έργου. Λίγο αργότερα μια δεύτερη επικοινωνία του Κ. Μουσουρούλη με τον αντιπεριφερειάρχη, επιβεβαίωνε ουσιαστικά τα συμφωνηθέντα.

Τα του Καίσαρος…

Το αίτημα για ορισμό Τεχνικού Συμβούλου είχε επαναφέρει στο προσκήνιο επιτακτικά με αρθρογραφία και συνεντεύξεις του ο πρώην αντιδήμαρχος Αντ. Λυπαρής, ωθώντας τους φορείς να πιέσουν προς την κατεύθυνση της άμεσης εμπλοκής του υπουργείου στην συνέχιση των εργασιών. Οι φορείς ανακινήθηκαν, Γανιάρης- Μουσουρούλης και Κράκαρης πίεσαν το υπουργείο και ο Αθαν. Τσαυτάρης αντιλήφθηκε ότι με το Κόρης Γεφύρι, κανείς υπουργός και αιρετός δεν μπορεί να κομάται ήσυχος αν δεν φτάσει στην ολοκλήρωσή του.

Τι σημαίνει πρακτικά Τεχνικός Σύμβουλος

Πρόκειται για μια ομάδα τεχνικών που ορίζει το αρμόδιο υπουργείο, στην περίπτωση μας το Αγροτικής Ανάπτυξης, να παρακολουθούν σε καθημερινή βάση την εκτέλεση των εργασιών στο Κόρης Γεφύρι, τα χρονοδιαγράμματα και την ποιότητα των εργασιών. Η ομάδα θα μένει μόνιμα στη Χίο (φθάνει σήμερα) και σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει λάβει από το υπουργείο θα πρέπει να έχουν καταστήσει το Φράγμα λειτουργικό μέχρι το τέλος του 2013, ώστε να αποφευχθούν πρόστιμα για κάθε ημέρα που θα καθυστερούν οι εργασίες, όπως ορίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που ουσιαστικά χρηματοδοτεί το έργο. 

Πάντως στο Κόρης Γεφύρι η κατασκευαστική εταιρία PC DEVELOPMENT προχωρά κανονικά τις εργασίες που έχουν ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 16 μήνες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ