3.7.2012 11:34

Κίνηση καλής θέλησης από τους φαρμακοποιούς της Χίου

-ΑΝΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΥ ΝΑΥΤΗ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

 
Με μια κίνηση που σχετίζεται αποκλειστικά με την πρόθεσή τους να διευκολύνουν, παρά να δημιουργήσουν προβλήματα, οι φαρμακοποιοί της Χίου ανέστειλαν την επί πίστωση χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτη αναμένοντας τις πρωτοβουλίες Μουσουρούλη για το θέμα, αποτέλεσμα και της πρόσφατης επικοινωνίας που είχε ο Θοδ. Νικολαϊδης με το νέο υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.
Οι φαρμακοποιοί του νησιού παραμένουν απλήρωτοι για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από το ΝΑΤ, το οποίο αν και λαμβάνει τις ασφαλιστικές εισφορές των ανυτικών καθυστερεί να αποδώσει το ποσοστό που προβλέπει ο Νόμος στον Οίκο Ναύτη, με γνωστή την αδυναμία του τελευταίου να πληρώσει στη συνέχεια τη συμμετοχή του στα φάρμακα των ασφαλισμένων του ταμείου.
Το πρόβλημα σταδιακά γιγαντώθηκε. Μόνο για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο οι υποχρεώσεις του Οίκου Ναύτη στους φαρμακοποιούς του νησιού φθάνει τις 400.000 ευρώ, ενώ το συνολικό οφειλόμενο ποσό όπως έχουμε γράψει και σε άλλα ρεπορτάζ φθάνει το 1,5εκ. ευρώ.
 
Αναμένουν τις πρωτοβουλίες
Καθοριστικό ρόλο στην πληρωμή των οφειλών τους έχει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης που ασκεί έντονες πιέσεις στη διοίκηση του ΝΑΤ να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες της, εφόσον υπάρχουν τα χρήματα και πρώτο μέλημα του Οίκου Ναύτη να είναι η εξόφληση των φαρμακοποιών του νησιού. Μάλιστα νέο κύκλο επαφών για την διευθέτηση του ζητήματος θα έχει και πάλι από σήμερα, ωστόσο οι ίδιες πιέσεις θα πρέπει να γίνουν και από το υπ. Υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ έτσι ώστε να καταβληθεί στον Φαρμακευτικό Σύλλογο και μέρος των οφειλών που προέκυψαν μετά την ινωμάτωση του Οίκου Ναύτη στον ΕΟΠΥΥ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ