20.6.2012 18:50

Το "κίνημα" του φθηνού καρπουζιού και στη Χίο

Το «Κίνημα της Πατάτας» ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας ένα νέο τοπίο στο εμπόριο, το οποίο είναι προς το συμφέρον του παραγωγού και του καταναλωτή ! Το κίνημα αυτό πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τόσο στη Λέσβο όσο και στη  Σάμο πριν δύο εβδομάδες. Επανέρχεται ξανά και  το ερχόμενο Σάββατο 23 Ιουνίου θα βρίσκεται και στη Χίο στην περιοχή του Παρκινγκ του Δήμου στην Φάρκαινα από τις 08:30 το πρωί.
Η σοδειά της πατάτας είναι φρέσκια (Ιουνίου) και θα διατεθούν 25 περίπου τόνοι  προς 10 ευρώ το τσουβάλι βάρους 27 κιλών (0,37 λεπτά/κιλό).
Το πιο σημαντικό είναι πως θα διατεθεί δωρεάν, μεγάλη ποσότητα πατάτας  στο Δημοτικό Παντοπωλείο Χίου και στους Παιδικούς Δημοτικούς Σταθμούς. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του κινήματος της πατάτας θα ταξιδέψει και το «Κίνημα του Καρπουζιού» στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα στις 30 Ιουνίου 2012 το κίνημα θα βρίσκεται στη Μυτιλήνη , Χίο και Σάμο και θα διατεθούν στους πολίτες φθηνό καρπούζι αρίστης ποιότητας συνολικά 100 τόνων.
Το ζητούμενο χρόνων ολόκληρων λοιπόν, το έφερε η κρίση και έτσι με μια πρωτοβουλία που ήρθε μέσα από το διαδίκτυο (Facebook) ήρθε το κίνημα αυτό στο βόρειο Αιγαίο. Η Δημοτική Αρχή της πόλης αντιλαμβανόμενη πλήρως τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται καθημερινά και στις οποίες καλούνται να ανταπεξέλθουν τα νοικοκυριά, θα πρέπει να σταθεί αρωγός σε αυτή την ιδιωτική προσπάθεια ενός νέου αγρότη-παραγωγού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ