28.6.2013 16:08

Κίνημα Πατάτας από την Πλακιδιώτισσα

2,5 ΤΟΝΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ

Αξιοποίησαν την περιουσία του Μοναστηριού της Πλακιδιώτισσας με τον καλύτερο τρόπο. Σε αγροτεμάχιο στην Ευρετή οι επίτροποι του μοναστηριού με τον π. Γ. Κωνσταντίνου να έχει το πρόσταγμα, καθάρισαν, όργωσαν και φύτεψαν 100 κιλά πατάτες.

Χθες το πρωί οι επίτροποι μαζί με τον πατέρα Γεώργιο, μάζεψαν από το χωράφι συνολικά 2,5 τόνους πατάτες.

Τα 600 κιλά θα μεταφερθούν και θα διατεθούν για τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης και τα υπόλοιπα θα δοθούν στο Μοναστήρι της Πλακιδιώτισσας. Ένα μέρος θα διατεθεί για τις ανάγκες του και οι υπόλοιπες πατάτες θα «πουληθούν» στον κόσμο ενάντι συμβολικού τιμήματος προκειμένου να βγουν και τα έξοδα της παραγωγής.

«Και αξιοποιήσαμε την περιουσία της μονής και οι περίοικοι στην Ευρετή είναι ευχαριστημένοι, αφού το αγροτεμάχιο είναι εντός οικισμού και πλέον έχει καθαριστεί αλλά και ο κοσμος θα μπορεί να φάει φτηνή πατάτα, πολύ φθηνότερη κι από το κίνημα της πατάτας», είπε χαρακτηριστικά ο π. Γεώργιος.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ