23.8.2012 13:23

Κίνημα φθηνών ζωοτροφών, ζητούν οι Χιώτες κτηνοτρόφοι

 
Στη διάθεση 10.000 ευρώ προκειμένου να αγοραστούν καλαμπόκι και βαμβακόπιτα, αποφάσισε αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χίου.
«Η δημοτικά αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, να συνδράμει του πληγέντες», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Δήμου.
Την ίδια ώρα να δημιουργηθεί κίνημα ζωοτροφών χωρίς μεσάζοντες στα πρότυπα του κινήματος της Πατάτας ζητούν μέσα από τον «π» οι Χιώτες κτηνοτρόφοι αφού όπως σημειώνουν η καταστροφή στα βοσκοτόπια δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον κλάδο.
«Δεν φθάνει μόνο ότι έχουμε χάσει τα κοπάδια μας αλλά τώρα δεν υπάρχουν και βοσκίσιμες εκτάσεις. Κάνουμε έκκληση στους παραγωγούς τροφών της Βορείου Ελλάδας, να έρθουν στη Χίο και να πουλήσουν τις ζωοτροφές τους χωρίς μεσάζοντες», ανέφερε μιλώντας στον «π» ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Γ. Γεωργούλης.
Παράλληλα ο ίδιος τόνισε ότι αν οι κινήσεις της πολιτείας δεν είναι άμεσες τότε θα υπάρξουν μεγαλύτερες ζημιές στα κοπάδια από τις ήδη υπάρχουσες που έχουν υποστεί μετά την πυρκαγιά. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ