2.3.2016 16:56

Κινέζοι πρασινίζουν τα Καρδάμυλα!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΛΙΒΑΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Θα πρασινίσουν οι περιοχές του κόμβου Καρδαμύλων – Πιτυούς – Λαγκάδας και  η ανατολική είσοδος του χωριού στην Πέρα Παναγιά, με τη φροντίδα του Συλλόγου Αποφοίτων του Λιβανείου Γυμνασίου και Κινέζικης εταιρίας, πάντα  με τη συνεργασία του Τοπικού Συμβουλίου Καρδαμύλων. Την πρωτοβουλία ανέλαβε πρόσφατα ο καπ. Αλέκος Καραμούζος αξιοποιώντας γνωριμίες του εντός και εκτός του νησιού.

Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι εργασίες περίφραξης  και δημιουργίας δύο μικρών αλσυλλίων με δενδροφύτευση στον κυκλοφορικό κόμβο όπου θα φυτευτούν 700 πεύκα, κουκουναριές, κυπαρίσσια και άλλα δέντρα της πανίδας της περιοχής.                                                                         

«Το πρώτο άλσος θα αφιερωθεί στη μνήμη του Καρδαμυλίτη  Αρχιμανδρίτη π. Γεωργίου Λιαδή και το δεύτερο στη μνήμη όλων των θανόντων Καρδαμυλιτών δασκάλων», δηλώνει ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νίκος Βασιλάκης.

Τα φυτά έχουν παραχωρηθεί από τη Διεύθυνση Δασών και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η λήψη προσφορών  για τις εργασίες περίφραξης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο 15θήμερο.

Κι άλλα φυτά

Η περιοχή της Πέρα Παναγιάς στα Άνω Καρδάμυλα σύντομα θα έχει αλλάξει όψη. Με τη φροντίδα Καρδαμυλιτών  φυτεύτηκαν  τουλίπες aquarius και δάφνες στην πλαγιά  που βρίσκεται πάνω από τον κεντρικό δρόμο Καρδαμύλων  - Μαρμάρου. Μαζί με τα υπόλοιπα τεχνικά  έργα που έχουν προγραμματισθεί και θα γίνουν η περιοχή θα αναβαθμιστεί ο χώρος θα ομορφύνεικαι θα διαφυλάξει την  περιβαλλοντική και πολιτιστική  κληρονομιά του. Το έργο χρηματοδοτείται από την Κινέζικη  εταιρία WengchongDokyardsCompanyLimited –WengchongShipyard, η οποία έχει χρηματοδοτήσει αρκετά έργα στην περιοχή, πάντα με την φροντίδα του καπετάν Α. Καραμούζου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ