21.7.2015 11:54

Κινεί τη διαδικασία αποσφράγισης

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ Γ.Ο.Χ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗ ΤΗΣ ΣΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

Συνέχεια στην έντονη διαμάχη μεταξύ της Μητρόπολης Χίου και των Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών δίνεται στις 28 Ιουλίου ημέρα κατά την οποία εκδικάζεται η αίτηση των Γ.Ο.Χ. με την πληρεξουσία δικηγόρο στη Χίο κ. Α. Καρδερίνη, προκειμένου να αποσφραγιστούν τμήματα της σκήτης των Αγίων Πατέρων που είχαν σφραγιστεί έπειτα από προσφυγή του Μητροπολίτη Μάρκου, την ίδια ημέρα της εκδημίας του π. Αμβροσίου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία τα συγκεκριμένα τμήματα της μονής αποσφραγίζονται, ακριβώς με την ίδια διαδικασία με την οποία σφραγίστηκαν. Αυτό σημαίνει ότι ο έχω νόμιμο συμφέρον και εν προκειμένω η εκκλησία των Γ.Ο.Χ. κατέθεσε αίτηση αποσφράγισης των τμημάτων όπως ακριβώς και η Μητρόπολη Χίου κατέθεσε την αντίστοιχη αίτηση για τη σφράγισή τους.

Να σημειωθεί ότι η σχετική αίτηση των Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών κοινοποιήθηκε την Παρασκευή μέσω Δικαστικού Επιμελητή και στη Μητρόπολη Χίου.

Οι δύο πλευρές πάντως αναμένεται να αξιοποιήσουν ολόκληρο το νομικό τους οπλοστάσιο σε μία διαδικασία που θα εκδικαστεί στις 28 Ιουλίου στο Ειρηνοδικείο Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ