Κοινωνία

17/7/14 14:06

τελ. ενημ.: 17/7/14 14:08

Κίνδυνος απώλειας φοιτητών για το Παν. Αιγαίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΑΡΧΗ

Αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο συρρίκνωση της ακαδημαϊκής του κοινότητας και ειδικότερα με τον κίνδυνο απώλειας μεγάλου αριθμού φοιτητών βρίσκεται για μία ακόμη φορά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για τις μετεγγραφές, παρά τις έντονες διαφωνίες όλων των Πανεπιστημίων, μελετάται να διευρυνθεί και για τους ήδη εγγεγραμμένους φοιτητές/τριες του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους 2013-2014.

«Το Υπουργείο Παιδείας, αδιαφορώντας για τις τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρει η νέα αυτή ρύθμιση, οδηγεί στην υποβάθμιση της ποιότητας  των σπουδών χιλιάδων φοιτητών/τριων και στην ουσιαστική συρρίκνωση των περιφερειακών Πανεπιστημίων.

Ως εκ τούτου, η Πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλεί το Υπουργείο Παιδείας να μην προχωρήσει σε καμία νέα ρύθμιση  για επιπλέον μετεγγραφές  και να διαβουλευθεί   με τα Πανεπιστήμια προκειμένου να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ομαλή ακαδημαϊκή λειτουργία των Ιδρυμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρυτανεία σχετικά με το θέμα. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση