24.2.2015 18:09

Κινδυνεύει το ΑΤΜ της Βολισσού;

• ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Μήνα δεν έχει κλείσει η λειτουργία του ΑΤΜ στη Βολισσό και δεν αποκλείεται να μην μακροημερεύσει. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να αποδεχτεί ως πιο συμφέρουσα προσφορά της Εθνικής Τράπεζας για τη μεταφορά των ταμειακών του καταθέσεων, έπειτα από διαγωνιστική διαδικασία, εγείρει σοβαρά ερωτηματικά κατά πόσο η Eurobank θα διατηρήσει την καλή της διάθεση και το μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών που έχει εγκαταστήσει στο Ταχυδρομείο της Βολισσού.

Ο προβληματισμός αναπτύχθηκε έντονα στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, ωστόσο ευθέως δεν τέθηκε στη διευθύντρια της Eurobank στη Χίο με αποτέλεσμα το ερώτημα να μείνει μετέωρο.

Ο Πολ. Λαμπρινούδης πρότεινε να μη βιαστεί ο Δήμος να μεταφέρει τα ταμειακά του διαθέσιμα, αν πρώτα δεν διασφαλίσει ότι και η Εθνική Τράπεζα θα δεχτεί να τοποθετήσει ΑΤΜ στη Βολισσό, στην περίπτωση που η Eurobank κρίνει ότι πρέπει να το αποσύρει, πρόταση όμως που δεν πήρε ούτε τη δική του ψήφο, καθώς για λόγους ευθιξίας αρνήθηκε να ψηφίσει, ως συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος.

«Λευκό» ψήφισε ο Μ. Σκούφαλος, καθώς θεώρησε ότι η τοποθέτηση του ΑΤΜ ήταν άλλη μια παράμετρος που θα έπρεπε εγκαίρως να τεθεί εν γνώσει της επιτροπής που ανέλαβε να κρίνει τις προσφορές των τραπεζών. Οι κ.κ. Παν. Παππής, Ηλ. Κλεισσάς και Β. Μυριαγκός καταψήφισαν την πρόταση μεταφοράς 1.200.000 ευρώ από το σύνολο των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου σε προθεσμιακή κατάθεση στην «Attica», ομόφωνη επίσης πρόταση της διαπαραταξιακής επιτροπής, γιατί θεώρησαν ότι είναι μη συστημική τράπεζα, θέμα που έθεσε και ο κ. Λαμπρινούδης, προβλέποντας ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία του δημοτικού ταμείου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ