6.9.2016 16:27

Κι όμως υπάρχει υπηρεσία, που δέχεται καταγγελίες!

ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΧΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΕΒΑΛΛΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Χωροταξικού και πολεοδομικού ενδιαφέροντος είναι οι μόλις δυο καταγγελίες που κατατέθηκαν από Χιώτες στο αυτοτελές Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Αιγαίου, το οποίο εξετάζει καταγγελίες και αναφορές πολιτών.

Σύμφωνα με την έκθεση πεπραγμένων για το 2015, υποβλήθηκαν συνολικά 95 καταγγελίες. Οι 82 από αυτές αφορούσαν στο Νότιο Αιγαίο και μόνο οι 13 στο Βόρειο Αιγαίο. Οι περισσότερες καταγγελίες που διαχειρίστηκε και διερεύνησε το Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου αφορούσαν σε διοικητικά και οικονομικά θέματα (58 καταγγελίες), ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των καταγγελιών χωροταξικού και πολεοδομικού ενδιαφέροντος (36 καταγγελίες).

Όλες κι όλες, δυο

Μόλις δυο υποθέσεις καταγγέλθηκαν από τη Χίο. Η μια αφορούσε σε περίπτωση απαλλοτρίωσης και η δεύτερη σε αυθαίρετο κτίσμα, εξήγησε στον «π» ο Σωτήρης Παπαβασιλείου, προϊστάμενος του τμήματος καταγγελιών. Και οι δυο περιπτώσεις έχουν ολοκληρωθεί και δεν υπήρξε συνέχεια. Πάντως ο πολύ μικρός αριθμός καταγγελιών σε σχέση και με τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου επιβεβαιώνει ότι στη Χίο ακόμη δεν έχει υπάρχει εξοικείωση ή και ιδιαίτερη γνώση για τη συγκεκριμένη υπηρεσία και τις δυνατότητες που αυτή παρέχει στους πολίτες. «Από τότε που ενεργοποιήθηκε το τμήμα το 2013 σιγά- σιγά το έχει μάθει ο κόσμος. Οι καταγγελίες μπορούν να γίνουν και ανώνυμα. Εμείς ως υπηρεσία είτε είναι επώνυμη η καταγγελία, είτε ανώνυμη, έχουμε την υποχρέωση να την εξετάσουμε. Υπάρχουν τοπικές υπηρεσίες και συνεργαζόμαστε για τη διερεύνηση τους. Το βασικότερο είναι από τη στιγμή που θα κατατεθεί κάποια καταγγελία να έχει την αίσθηση ο πολίτης ότι δεν ξεχάστηκε, δεν καταχωνιάστηκε κ.λπ. ότι κάποιος ασχολείται με αυτήν», δήλωσε στον «π» ο ίδιος και μένει να αποδειχθεί αν θα υπάρξει μετά τη δημοσιοποίηση κάποιο άλλο τοπικό ενδιαφέρον. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ