17.10.2016 18:18

«Κι όμως δεν γεννούνται καθημερινά προσφυγόπουλα»

ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ Ε. ΒΟΥΤΙΕΡΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ «π» ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ»

Έναν ακόμη «μύθο» γύρω από τα όσα τελευταία ακούγονται για τις γεννήσεις προσφυγόπουλων στο νησί καταρρίπτει μέσω του «π» η προσωρινή διοικητής του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Ελένη Βουτιέρου.

Η φήμη ότι στη «Μαιευτική» του Νοσοκομείου καθημερινά επικρατεί το αδιαχώρητο εξαιτίας των δεκάδων γεννήσεων προσφυγόπουλων, επανέρχεται στο προσκήνιο ολοένα και πιο συχνά με αποτέλεσμα να δημιουργείται λαθεμένη εικόνα από αυτή που ισχύει στην πραγματικότητα.

Πλήρως ελεγχόμενη η κατάσταση

Η μοναδική ίσως αλήθεια γύρω από όσα διαδίδονται είναι η αύξηση του φόρτου εργασίας στο τακτικό ιατρείο των γυναικολόγων, πλην όμως ανά περιόδους και όχι σε μόνιμη βάση.

«Εμφανίζονται κυρίως γυναίκες που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας είτε έχοντας την υποψία για πιθανή εγκυμοσύνη, είτε θέλοντας να κάνουν κάποιο έλεγχο. Ναι υπήρξε περίοδος που η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη όμως η κατάσταση πλέον έχει ομαλοποιηθεί», σημείωσε στον «π» η κ. Βουτιέρου.

Διαφωτιστικά είναι και τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με αυτά από τις 250 επισκέψεις γυναικών στα εξωτερικά Ιατρεία μόλις οι 40 περιπτώσεις αφορούσαν σε έλεγχο γυναικών που διαμένουν σε ΒΙ.ΑΛ. και Σούδα.

Τι ισχύει για τις γεννήσεις

Ελεγχόμενη παράλληλα εμφανίζεται η κίνηση και στη Μαιευτική με την Ελένη Βουτιέρου να υπογραμμίζει ότι όσα διαδίδονται ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. «Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα απ’ ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Η φήμη ότι οι γεννήσεις παιδιών προσφύγων είναι σε καθημερινή βάση, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κάποια στιγμή πέρυσι είχε σημειωθεί μεγαλύτερη προσέλευση, εικόνα που δεν αποτυπώνεται πλέον», δήλωσε η ίδια.

Τα λεγόμενά της πάντως επιβεβαίωσε στον «π» και ο Προϊστάμενος της Μαιευτικής Κλινικής Ευστράτιος Φωτεινός λέγοντας ότι πέρα από τον αυξημένο αλλά ελεγχόμενο φόρτο εργασίας στα εξωτερικά ιατρεία, η κατάσταση στη Μαιευτική παραμένει ως είχε.

«Δεν προηγούνται οι μετανάστες»

Με αφορμή πάντως τη συγκεκριμένη φήμη η διοικήτής του Νοσοκομείου θέλησε να δώσει εξηγήσεις και αναφορικά με τα όσα ακούγονται για την προτεραιότητα των ασθενών στα επείγοντα περιστατικά.

«Έχει ακουστεί τελευταία ότι η εντολή που έχει δοθεί από εμένα είναι να προηγούνται οι μετανάστες, των Ελλήνων ασθενών. Πρόκειται για μεγάλο ψέμα. Η εντολή που έχει δοθεί όχι μόνο από εμένα αλλά και από τους ανωτέρους μου είναι ότι όταν έχεις έναν ασθενή απέναντί σου, δεν σε νοιάζει ούτε τι είναι, ούτε ποιος είναι. Πρέπει να του παρέχεις περιποίηση χωρίς να μεροληπτείς. Σε ότι αφορά στα επείγοντα, ισχύει ότι ίσχυε πάντα. Προηγείται μόνο το επείγον περιστατικό και κανένας άλλος», κατέληξε στα λεγόμενά της η κ. Βουτιέρου. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ