24.7.2012 11:51

Κι οι υπάλληλοι... δωρίζουν για τη συναυλία

ΤΩΡΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ

 
Σε μία ακόμα απόφαση προχώρησε την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Οινουσσών που αγνοώντας παντελώς τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί στο γειτονικό νησί, από την εκταμίευση ποσού 75.000 ευρώ για τη διοργάνωση συναυλίας στις 11 Αυγούστου με προσκεκλημένο τον Γ. Μαρκόπουλο, αποφάσισε εκ νέου αποταμίευση 23.500 ευρώ για να αναπαραχθεί αυτή η συναυλία σε DVD.
Το προκλητικό της συγκεκριμένης απόφασης, αυτή τη φορά προέρχεται από την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Αγγελάκου να αποδεσμεύσει τα χρήματα από τον κωδικό 10/6041 που αφορά τακτικές αποδοχές εκτάκτων υπαλλήλων.
Την ίδια πάντως λογική ακολούθησαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας για να καλύψουν το ποσό των 50.000 ευρώ (από τα συνολικά 75.000 ευρώ της συναυλίας) καθώς την προηγούμενη Πέμπτη με εισήγηση της Ευγ. Χαλκιά υπεύθυνης των πολιτιστικών του Δ. Οινουσσών, αποφασίστηκε αυτό το ποσό να αποδεσμευτεί αυτή τη φορά από τα χρήματα των τακτικών αποδοχών των μονίμων υπαλλήλων.
Έτσι παρά τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί στους κόλπους της πλειοψηφίας, η Δημοτική αρχή, φαίνεται ότι κλείνει τα αυτιά της στα όσα τις καταμαρτυρούν οι κάτοικοι αλλά και η αντιπολίτευση προχωρώντας κανονικά τον αρχικό της σχεδιασμό για διοργάνωση της συναυλίας για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης του νησιού από τον Οθωμανικό Ζυγό, με συνολικό κόστος άνω των 100.000 ευρώ.
Στο κύριο ερώτημα πάντως, από πού θα αναπληρωθούν αυτά τα χρήματα η δημοτική αρχή απαντάει: «Σαφώς από την πώληση των DVD της συναυλίας» με τον αντιδήμαρχο Γ. Δανιήλ να επιμένει μέχρι κεραίας ότι η απόφαση για διοργάνωση της συναυλίας είναι πολιτικά και οικονομικά ορθή, ακόμα και αν ψηφίστηκε με διπλή ψήφο του προέδρου του Συμβουλίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ