5.1.2015 14:54

Κι είναι το κρύο τσουχτερό

ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΜΠΟΦΟΡ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΙΟ

Κολυμβητές  για την αναβίωση του εθίμου που θέλει τους κολυμβητές να βουτούν στα παγωμένα νερά για να πιάνουν τον σταυρό.

Οι προβλέψεις της ΕΜΥ για την περιοχή μας κάνουν λόγο για τσουχτερό κρύο και ενίσχυση των ανέμων. Αναλυτικά η πρόβλεψη από το ΜΕΤΕΟ:

Συννεφιά προβλέπεται για την Χίο σήμερα μετά το μεσημέρι, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 5 έως 6 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ. Για αύριο Τρίτη 6/1, προβλέπεται συννεφιά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 6 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους ως 6 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αρκετές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 5 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Προειδοποιούν τα ΠΣΕΑ

 Την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών εφιστά η Πολιτική Προστασία Χίου καθώς η ΕΜΥ εξέδωσε nνέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και θυελλωδών ανέμων.

Ειδικότερα για τη Χίο, αναµένεται πιθανή εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού, για τον λόγο αυτό οι πολίτες πριν µετακινηθούν θα πρέπει  να :

 α. ενηµερωθούν από την Αστυνοµική διεύθυνση για την κατάσταση των οδικών δικτύων.

 β. έχουν στο όχηµά τους αντιολισθητικές αλυσίδες

 γ. ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίµηση στη διάρκεια της ηµέρας προτιµώντας τους κεντρικούς δρόµους.

 δ. ενηµερώνουν τους οικείους τους για τη διαδροµή που πρόκειται να ακολουθήσουν.

 ε. µεταβάλλουν το πρόγραµµα των µετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχµή των καιρικών φαινοµένων.

 στ. ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρµοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ