12.7.2013 16:34

Κι από Αύγουστο... ατμός

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

Σελίδα γυρίζει το Ιωνικό Κολυμβητήριο κι αποχαιρετά από τον Αύγουστο τον ενεργειακά πανάκριβο και καταναλωτικό εαυτό του, μετά τη σύνδεση που θα έχει ολοκληρωθεί με τη ΔΕΗ για την παροχή του ατμού από το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού.

Το έργο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη κι όπως δήλωσε στον «π» ο υπεύθυνος του Νομικού Προσώπου του δήμου για το κολυμβτήριο, Οδ. Μαράτσος, αναμένεται στο τέλος του Αυγούστου να έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση και να ξεκινήσει αμέσως μετά η δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος. Στόχος είναι στις αρχές του Οκτώβρη το Ιωνικό Κολυμβητήριο να θερμαίνεται από τον ατμό που θα του παρέχει η ΔΕΗ και να σταματήσει η οικονομική αιμοραγία από την αγορά πετρελαίου, για τον Δήμο και το νομικό πρόσωπο.

«Το έργο προχωρά κανονικά. Ευελπιστούμε ότι μέχρι τον Αύγουστο που κλείνουν οι εταιρείες θα έχει ολοκληρωθεί και δε θα μας λείπει τίποτα ώστε από εκεί και πέρα να ξεκινήσουν οι δοκιμές. Στις 19 του μήνα κλεινει και το Κολυμβητήριο, παρότι μας είχαν ζητήσει παράταση, θα αδειάσει η πισίνα και θα μπορέσουμε στο υπόλοιπο διάστημα να ολοκληρώσουμε τις εργασίες που χρειάζονταν να γίνουν με το κολυμβητήριο κλειστό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι ο εργολάβος έχει παλρει τη νόμιμη παράταση μέχρι τέλος Αυγούστου και ότι το έργο είχε αρχικό προΰπολογισμό 160.000 ευρώ ποσό που θα αποσβεστεί τάχιστα από την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης πετρελαίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ