25.1.2017 15:08

Κι άλλο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα από το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

Τη 2η Σειρά του Εκπαιδευτικού Προγράμματος για νέους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και Ειδικής Αγωγής, εκπαιδευτικούς και απόφοιτους /τελειόφοιτους συναφών σχολών με θέμα: «Εισαγωγή στη θεραπεία & αποκατάσταση των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος Μέσης και Χαμηλής Λειτουργικότητας» - Εκπαίδευση μέσα από την κλινική πρακτική, διοργανώνει το Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης του «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου»-Κ.Π.ΕΤο Πρόγραμμα υλοποιείται από το Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης του ΚΠΕ, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό στη Δυτική Αττική “Στην Αυλή του Κόσμου”. Στόχος του Προγράμματος είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες τις απαραίτητες εκείνες επαγγελματικές δεξιότητες, που θα τους επιτρέψουν να εργαστούν αποτελεσματικά με άτομα με ΔΑΦ Μέσης και Χαμηλής Λειτουργικότητας .

 Τα τελευταία 8 χρόνια οι δομές του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στο Περιστέρι έχουν εκπαιδεύσει περισσότερους από 100 νέους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης, πολλοί/ές από τους οποίους εντάχθηκαν στη συνέχεια στο δυναμικό του ΚΠΕ, είτε άλλων δομών για άτομα με ΔΑΦ.

 Το Πρόγραμμα συνδυάζει τη θεωρητική με την πρακτική εκπαίδευση- εφαρμοσμένη κλινική πρακτική .

* Θεωρητικό μέρος : 7 συναντήσεις συνολικής διάρκειας 35 ωρών.

* Πρακτικό μέρος: Συμμετοχή των εκπαιδευόμενων, με την καθοδήγηση των θεραπευτών του ΚΠΕ, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων αποκατάστασης , συνολικής διάρκειας τουλάχιστον 130 ωρών, με δυνατότητα επέκτασης έως και 200 και επιπλέον, 12 ώρες ατομική εποπτεία .

Διάρκεια: 3 μήνες.

2η σειρά : Μάρτιος 2017 – Ιούνιος 2017, έναρξη 18/3/2017

Τόπος: Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, Χρυσολωρά 10-12, Περιστέρι, Αθήνα

Αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εγγραφές δεκτές μέχρι: 8 Μαρτίου 2017 (θα ακολουθήσει συνέντευξη για την οριστικοποίηση της συμμετοχής).

Περισσότερες πληροφορίες, κόστος και Δήλωση Συμμετοχής: στο www.kpechios.gr. Για διευκρινήσεις και εγγραφές: Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης, Κυρία Χούλη Παρασκευή, Τηλέφωνο: 210-57315816984601372, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-15:00, Ηλ. Ταχυδρομείο: tete@kpechios.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ