19.9.2016 11:56

Κι’ άλλη καθυστέρηση…

ΠΑΓΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΗ

Σταμάτησαν και πάλι οι εργασίες κατασκευής του πρώτου τμήματος του έργου παράκαμψης της πόλης στον χείμμαρο Παρθένη. Αυτή τη φορά το έργο έχει παγώσει επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα η τροποποίηση της αρχικής μελέτης για να δημιουργηθεί δρόμος  πρόσβασης   των νότιων ιδιοκτησιών  στο χείμαρρο και την πόλη.

Παρά το ότι είχε επισημανθεί εγκαίρως, οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες διαπίστωσαν ότι  στις  εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη  δεν έχει προβλεφθεί η κατασκευή του αναγκαίου πρόσθετου «παράλληλου δρόμου» από τις εγκαταστάσεις της  Yamaha έως την οδό   Παππά Γκιάλα και τη γέφυρα στην παραλιακή Λεωφόρο Ενώσεως που θα τους δίνει την ευχέρεια πρόσβασης  στο χείμαρρο και τη βόρεια περιοχή της Φάρκαινας.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Γιάννη Αποστολή το έργο έχει ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία τροποποίησης της αρχικής μελέτης για την κατασκευή του δρόμου που ζητούν οι θιγόμενοι. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία τροποποίησης της αρχικής μελέτης για την δημιουργία χώρων πρόσβασης από και προς το χείμμαρο και  των κατοίκων της βόρειας περιοχής . Η υπηρεσία προσπαθεί  έως το τέλος του χρόνου  να ολοκληρώσει  τον δρόμο πρόσβασης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες τους

Οι θιγόμενοι έκριναν ικανοποιητικές τις προτάσεις των τροποποιήσεων που έχει υποβάλλει  η Τεχνική Υπηρεσία στην αρμόδια αρχή  και στις επαφές που είχαν τον Αύγουστο της άναψαν  το πράσινο φως για την προώθηση των διαδικασιών.

Αναγκαία διακοπή

Το έργο συνεχίζεται στην διασταύρωση της οδού Βερίτη στο αλλά οι εργασίες θα διακοπούν  το χειμώνα και θα αρχίσουν μετά την ολοκλήρωση της περιόδου των βροχών. Παράγοντες της κατασκευάστριας εταιρίας εκτιμούν ότι το έργο δεν θα ολοκληρωθεί νωρίτερα από την Άνοιξη του 2017.

Οι κυκλοφοριακοί  κόμβοι

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο μηχανικό, ο δυτικός  κυκλοφοριακός  κόμβος στην διασταύρωση Μαστρολεονάρδου (δρόμος Παρθένη) - Βερίτη θα παραμείνει όπως είναι. Σ

Νέος κόμβος θα δημιουργηθεί στην ανατολική  συμβολή του δρόμου με τη Λεωφόρο Ενώσεως στην παραλία της Φάρκαινας, αλλά δεν έχει επιλεγεί ακόμη  η μορφή του.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ