27.2.2014 15:02

Κι άλλη δημοπρασία για το ακίνητο της Κώμης

Γόδριος Δεσμός για τον Δήμο Χίου τείνει να γίνει η αξιοποίηση του ακινήτου στην Κώμη. Αφού είδε κι έπαθε να βγάλει έξω τον παλιό ενοικιαστή που δεν πλήρωνε τα ενοίκια και κατάφερε να δημιουργήσει μια οφειλή που ανέρχεται στις 200.000, κι ακολούθως αφού κατάφερε μετά από δυο άγονες δημοπρασίες και χαμηλώνοντας το μίσθωμα να βρει ενοικιαστή, τώρα αδυνατώντας να το επισκευάσει, επανέρχεται με νέα δημοπρασία και καινούργιους όρους για το ίδιο ακίνητο.

Οι εργασίες

Στην προηγούμενη δημοπρασία το ακίνητο δόθηκε στον  Ν. Μελισσινό με μίσθωμα 1.250 ευρώ μηνιαίως ενώ στη συνέχεια η Τεχνική υπηρεσία συνένταξε μελέτη για επισκευαστικές εργασίες ύψους 20.000 ευρώ, ποσό που ενέκρινε το Δημοτικό συμβούλιο.Μάλιστα στην ίδια συνεδρίαση είχε εγκριθεί και συμψηφισμός με τα ενοίκια.

Ο ενοικιαστής επανέρχεται μέσω του δικηγόρου του υποστηρίζοντας ότι οι επισκευαστικές εργασίες απαιτούν  40.000 ευρώ και ζητά νέο συμψηφισμό ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου υποστηρίζουν πως ήδη έχει ζημιωθεί το ταμείο του Δήμου από τη μη ενοικίαση του ακινήτου και παράλληλα ότι ο ενδιαφερόμενος ήξερε την κατάσταση του ακινήτου από πριν.

Ξανά μανά

Το  δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής θα αποφασίσει τους όρους της νέας δημοπράτησης στην οποία μπορεί να λάβει μέρος ο καθένας.  Όσο όμως δεν υπάρχει μιαπροοπτική για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου κι όσο προχωρά το σύστημα με σπασμωδικές και αμφιβόλου αποτελέσματος κινήσεις, τόσο ακίνητα φιλέτα όπως αυτό της Κώμης θα παραμένουν κλειστά ή θα λειτουργούν χωρίς να  αποφέρουν τα προβλεπόμενα έσοδα στον Δήμο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ