25.6.2021 14:31

ΚΕΘΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών: «Στάσου πλάι»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησης που είναι αύριο, 26 Ιουνίου το προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου και του Πολυδύναμου Κέντρου Β. Αιγαίου με έδρα τη Χίο (μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ), οργάνωσαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Στη συγκεκριμένη δράση τα μέλη μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στην αγορά της Απλωταριάς, σε φαρμακεία αλλά και σε τοπικά ιατρεία της πόλης.

Ο Υπεύθυνος του Πολυδύναμου Κέντρου του ΚΕΘΕΑ στη Χίο, Ν. Κουκιάς  μετέφερε το μήνυμα που συνοψίζεται σε μια φράση: «Στάσου πλάι μου». Το σύνθημα αυτό λειτουργεί ως ασπίδα απέναντι στον κοινωνικό αποκλεισμό, τον στιγματισμό και την αποξένωση.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σημασία στήριξης του έργου και από την τοπική κοινωνία, στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Στο νησί σύμφωνα με τον κ. Κουκιά υπάρχουν δυο μονάδες που λειτουργούν τα τελευταία 4 χρόνια. Οι δυο μονάδες απευθύνονται σε άτομα που χρίζουν βοήθειας για τον εθισμό τους με τις παράνομες ουσίες και τις νόμιμες εξαρτήσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΚΕΘΕΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ