7.11.2015 15:19

Κερκόπορτα και Εφιάλτης [BINTEO]

ΕΝΤΟΝΗ Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΧΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ Ν. ΦΙΛΗ

Σεβασμό στην ιστορία του καθαγιασμένου και ξεριζωμένου Ποντιακού Ελληνισμού, της Ελλάδας και όλων των λαών που έχουν μαρτυρήσει  και συνεχίζουν διώκονται, την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Νίκου  Φίλη και την αποκάλυψη της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στα Εθνικά θέματα, απαίτησαν οι φορείς που συμμετείχαν στην κινητοποίηση την οποία διοργάνωσε στην πλατεία Βουνακίου ο Σύλλογος Θρακών και Μακεδόνων Χίου ο Μέγας Αλέξανδρος . Πολυπληθής και οργανωμένη η παρουσία του Χιώτικου κλήρου, μικρή η παρουσία του κόσμου.

Κερκόπορτα

Στον χαιρετισμό του, ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Νικολαΐδης,  χαρακτήρισε κορωνίδα στις προσβολές την ανενδοίαστη άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας.

Γνωστοποίησε ότι ο τοπικός σύλλογος στηρίζει τις θέσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, που έχει χαρακτηρίσει τον υπουργό προσωποποίηση της Κερκόπορτας και του Εφιάλτη και υπενθύμισε ότι η γενοκτονία των Ποντίων έχει αναγνωρισθεί μεταξύ άλλων από ευρωπαϊκά κοινοβούλια  και αμερικανικές πολιτείες.            

Αναφερόμενος στην γενικότερη κυβερνητική τακτική, συσχέτισε το θέμα με την αφαίρεση από την διδακτέα ύλη της Γ΄ Λυκείου, του κεφαλαίου «Παρευξείνιος Ελληνισμός, του μοναδικού με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης καυτηρίασε την απουσία εκπροσώπων του ΣΥΡΙΑ από την κινητοποίηση, τόνισε, χωρίς πολιτικούς διαχωρισμούς και σκοπιμότητες,.

«Μας κυβερνάνε ποντίκια που βρυχώνται σαν λιοντάρια, σε λίγο θα μας πουν ότι και η σφαγή της Χίου ήταν ένα…Μπητς πάρτι. δεν θα τους αφήσουμε να πραγματοποιήσουνε ένα τέτοιο ανοσιούργημα».

Να διαβάζετε

Ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς κάλεσε τον κόσμο να διαβάζει για να γνωρίζει την ιστορία μας, ενώ ο πρόεδρος των Ελλήνων Παραολυμπιονικών Σίμος Παλτσανιτίδης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να ντρέπεται, αλλά οι φύλακες έχουν γνώση και δεν θα της επιτρέψουν να συνεχίσει τις εκτροπές.

Το ιστορικό της Ποντιακής γενοκτονίας παρουσίασε η εκπαιδευτικός Θεοδώρα Τσεγενίδου, μέλος του συλλόγου Θρακών και Μακεδόνων.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ