22.1.2013 9:26

Κέρδισε τους Γερμανούς η μαστίχα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετέχει με δικό της περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση προώθησης Τροφίμων και Αγροτικών Προϊόντων του Βερολίνου, που πραγματοποιείται έως τις 27 Ιανουαρίου στη Γερμανία. Στην έκθεση που φέρει τη γενική ονομασία «International Green Week» και αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική εκθεσιακή πλατφόρμα γεωργικών επιχειρήσεων, συμμετέχουν επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων από όλη τη χώρα και από τους φορείς, πέραν της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου συμμετέχει και ο Δήμος Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας στην εν λόγω έκθεση, αποσκοπεί στην ανάδειξη των αγροτικών προϊόντων των νησιών του Βορείου Αιγαίου στη Γερμανία που αποτελεί τη δεύτερη στην κατάταξη χώρα που εισάγει ελληνικά αγροτικά προϊόντα και βάσει του ενδιαφέροντος συμμετοχής, έχει εντάξει στο περίπτερό της ελαιόλαδο και ούζο της Λέσβου και προϊόντα μαστίχας της Χίου.
Το ενδιαφέρον των χιλιάδων καθημερινών επισκεπτών της έκθεσης είναι πολύ μεγάλο και ειδικότερα διαφαίνεται πως οι Γερμανοί αναζητούν τα προϊόντα με ονομασία προέλευσης, αλλά και με γεωγραφική ένδειξη.
Το ενδιαφέρον για τα προϊόντα της Λέσβου και της Χίου αποτυπώνεται από τη μεγάλη προσέλευση στο περίπτερο της Περιφέρειας και ειδικότερα από το ενδιαφέρον που εκφράζεται για τα προϊόντα της μαστίχας που χαρακτηρίζονται ως τα πλέον πρωτοποριακά της έκθεσης, με τους επισκέπτες να ζητούν επιπρόσθετες πληροφορίες για την προέλευσή τους και τον τρόπο παραγωγής τους.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή που πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης, επισκέφτηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, αλλά και ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ