30.5.2012 10:56

Κέρδισε τις εντυπώσεις η γιορτή της Χιώτικης γεύσης

ΓΕΜΙΣΕ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ

 
Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ντόπιου κόσμου αλλά και συνέδρων από το Συνέδριο Βοτανικών κήπων που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο νησί, πραγματοποιήθηκε χθες η γιορτή χιώτικης γεύσης.
Παρά τις επιφυλάξεις για τη συμμετοχή λόγω του άστατου και βροχερού καιρού που επικρατούσε χθες όλη μέρα, το απόγευμα είχαν προλάβει να τοποθετηθούν στην πλατεία Βουνακίου όλα τα απαραίτητα, όλος ο εξοπλισμός για τη διεξαγωγή της γιορτής της γεύσης.Οι πάγκοι είχαν γεμίσει ντόπιες λιχουδιές γλυκιές και αλμυρές φτιαγμένες από νοικοκυρές, ενώ από την άλλη πλευρά επαγγελματίες από γνωστά καταστήματα του νησιού είχαν αναλάβει να μυήσουν τους επισκέπτες στα μυστικά των χιώτικων γεύσεων. Το παζλ συμπλήρωναν πάγκοι από ντόπια ποτά, γλυκά, μυρωδικά κ.αλ.
Το ενδιαφέρον ήταν αμείωτο για τα εδέσματα που ετοίμασαν νοικοκυρές της Χίου αλλά και για τις γεύσεις από τις επιχειρήσεις του νησιού που συνολικά χρησιμοποίησαν χιώτικες πρώτε ύλες τόσο στα φαγητά, στα γλυκά αλλά και στα ποτά και κοκτέιλ που σερβιρίστηκαν.
Ο πρώτος στόχος για την προώθηση της ντόπιας γαστρονομίας εντός συνόρων επετεύχθη. Το ζητούμενο είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια ακόμη πιο δυναμικά.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ