5.5.2012 11:57

Κεράκι στην Transavia!

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ CHARTERS ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ

Δεν περιμέναμε την κρίση για να διαπιστώσουμε το πρόβλημα της αεροπορικής σύνδεσης της Χίου με πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, ωστόσο είναι δεδομένο ότι οι επαΐοντες του χιακού τουρισμού θα ρίξουν το φταίξιμο… στο Μνημόνιο, αφού από δικαιολογίες έχουν εξαντληθεί και έχουν κουράσει.
Από τη Δευτέρα έχουν ξεκινήσει οι πρώτες πτήσεις charters προς τη Χίο, με την Transavia να διατηρεί για άλλη μια χρονιά τα ηνία της σύνδεσης της βόρειας Ευρώπης με το νησί μας. Σχεδόν μόνιμη πλέον στη Χίο, η Ολλανδική εταιρία διατηρεί τις περισσότερες πτήσεις προς το αεροδρόμιο «Όμηρος», περίπου 4 την εβδομάδα, μεταφέροντας επισκέπτες κυρίως από την Ολλανδία. 
Από κει και πέρα, για άλλη μια χρονιά θα συνδέει τις Σκανδιναβικές χώρες με τη Χίο η SAS με δυο εβδομαδιαίες πτήσεις, ενώ στη γραμμή παραμένει, με λιγότερα δρομολόγια, και η Thomas Cook, εξυπηρετώντας όσους επιθυμούν να έρθουν στη Χίο από το Βέλγιο.
Τέλος, η Τσέχικη low cost εταιρία «Smart Wings» ενδέχεται να συνδέσει τη Χίο με την Πράγα.
Πάντως η Transavia έφερε τη Δευτέρα περίπου 102 επιβάτες, την Τετάρτη 92 και χθες Πέμπτη περίπου 50.
Άντε και του χρόνου… χειρότερα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ