25.2.2014 17:13

ΚΕΠ αμέσου δράσεως

Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα αλλά και πιστοποιητικά δημοτολογίου θα μπορούν πλέον μεταξύ άλλων να λαμβάνουν οι πολίτες μέσω ΚΕΠ. Η παρουσίαση των νέων υπηρεσιών που προσφέρουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Τα ΚΕΠ ενισχύονται και παρέχουν μια σειρά από υπηρεσίες online, με μία αίτηση, στη στιγμή», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες μπορούν μέσω ΚΕΠ να λαμβάνουν:

•    Φορολογική ενημερότητα των αρμόδιων ΔΟΥ

•    Ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του ΙΚΑ

•    Πιστοποιητικά Δημοτολογίου:

-    Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης

-    Βεβαίωση γέννησης

-    Βεβαίωση ιθαγένειας

-    Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ειδικά για τον ΟΓΑ

•    Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικό σημείωμα του ΝΑΤ

Την ίδια στιγμή σημειώνεται ότι οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ, σε σχέση με το οικιακό τιμολόγιο, το e-παράβολο καθώς και πιστοποιητικά στρατολογίας, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστη, μετά από πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη, και ο πρώην υφυπουργός δημόσιας διοίκησης, Σταύρος Μπένος. Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Μπένος ήταν «εμπνευστής και υλοποιητής του θεσμού των ΚΕΠ, σε μία εποχή που έπρεπε να παλέψει κόντρα στη γραφειοκρατία του Δημοσίου αλλά και στο πολιτικό σύστημα της εποχής για την ανάγκη δημιουργίας του θεσμού». Υπογράμμισε δε ότι «η παρουσία του σηματοδοτεί τη συνέχεια ενός δοκιμασμένου θεσμού που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών».

«Στόχος είναι να υπάρχει μια πύλη εισόδου του πολίτη για όλες τις συναλλαγές του με το κράτος, είτε είναι η φυσική πύλη των ΚΕΠ, είτε η αντίστοιχη ψηφιακή του “ΕΡΜΗ”», τόνισε η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ο κ. Μπένος ευχαρίστησε τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την πρόσκλησή του, την οποία χαρακτήρισε ως έναν «υψηλό συμβολισμό για κάτι που λείπει από την πατρίδα, την εθνική συνεννόηση». Τόνισε επίσης ότι με τη νέα εποχή στην οποία μπαίνουν τα ΚΕΠ, «γίνεται ένα ποιοτικό άλμα, χάρη στην εξέλιξη προγραμμάτων κοινωνίας της πληροφορίας και τη διαλειτουργικότητα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ