10.5.2012 15:04

“Το Κέντρο Υγείας να μείνει ανοικτό...” (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

• ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Κ.Υ. ΠΥΡΓΙΟΥ

 

Τη στήριξή τους στη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Πυργίου, εξέφρασαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι των νοτιοχώρων που με σύνθημα «Το Κέντρο Υγείας να μείνει ανοιχτό», πλημμύρισαν τον προαύλιο χώρο του κτιρίου, δηλώνοντας έτσι τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο των αιτημάτων των ιατρών.

Όπως ανέφεραν οι ιατροί στο συγκεντρωμένο πλήθος:

«Η μείωση των εφημερευόντων γιατρών που έγινε σε ένα άτομο θεωρούμε ότι υποβαθμίζει το Κέντρο Υγείας και δημιουργεί προβλήματα στην ασφάλεια των πολιτών.

Η αιτία της συγκέντρωσης ήταν η αγάπη του κόσμου και παράλληλα η αναγνώριση των όσων προσφέρει στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες των νοτιοχώρων.

Σε καιρούς οικονομικής κρίσης, η λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου και η παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας στους πολίτες είναι αυτή που δημιουργεί την έννοια του κοινωνικού κράτους παρά τις όποιες περικοπές και τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή.

Πέρυσι περίπου 350 περιστατικά μεταφέρθηκαν από το Κ.Υ. Πυργίου στο Νοσοκομείο του νησιού. Ο χρόνος που απαιτείται είναι περίπου μισή ώρα και από κάποια χωριά φθάνει και τη μία ώρα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με παρουσία ενός εφημερεύοντα. Χρειαζόμαστε και τους δύο ιατρούς, ως την ελάχιστη ασφαλή σύνθεση για τις εφημερίες.

Πέρυσι πέρασαν 17.000 άνθρωποι, από αυτούς οι 7.000 είχαν τακτικά ιατρεία, οι 5.000 είχαν συνταγογράφηση και οι 3.500 ήταν έκτακτα περιστατικά. Θέλουμε όλοι μαζί να φωνάξουμε ότι διεκδικούμε και απαιτούμε και τους δύο εφημερεύοντες και θέλουμε να διαλύσουμε κάθε φήμη για ενδεχόμενο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας. Σήμερα λέμε όχι στην υποβάθμιση και όχι στο κλείσιμο», είπαν χαρακτηριστικά οι ίδιοι.

Στον αντίποδα ο διοικητής του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Π. Μπουμπάρης, ανέφερε ότι ήδη έχει έρθει εντολή από το Υπουργείο προκειμένου να συνεχιστούν οι εφημερίες ως είχαν ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό ενδεχόμενο να μπει λουκέτο στα Κέντρα Υγείας τόσο της Νότιας όσο και της Βόρειας Χίου.

Χαρακτηριστική πάντως ήταν η παρουσία των μαθητών της περιοχής που με συνθήματα υπέρ της συνέχισης της απρόσκοπτης λειτουργίας του Κ.Υ. Πυργίου, απέσπασαν το μαζικό χειροκρότημα φορέων και παρισταμένων.

Δείτε παρακάτω τα βίντεο και τις φωτογραφίες από τη σημερινή συγκέντρωση: 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ