16.4.2014 11:26

Κατηγορώ του Γ. Ζαφείρη

ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΓΑΝΙΑΡΗ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ

Πυρ ομαδόν από τον καλλιτεχνικός διευθυντής Β. Αιγαίου Γ. Ζαφείρη προς τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Γανιάρης και τον Δήμαρχο Χίου για τη μη στήριξη του θεσμού του ΔΗΠΕΘΕ από την πρώτο και τη μη πραγματοποίηση οικονομικού ελέγχου από τον δεύτερο.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ παραμονές των εκλογών ανοίγει μέτωπο με τους δυο προαναφερόμενους και καλεί σε συνέντευξη τύπου  την Τετάρτη 23 Απριλίου όπου και θα αποκαλύψει  τη "νέα λειτουργική και οικονομική τρικλοποδιάκατά του ΔΗΠΕΘΕ".

Αναλυτικά στην πρόσκληση του ο κ. Ζαφείρης αναφέρει:

"Στη νέα λειτουργική και οικονομική τρικλοποδιά, στον εμπαιγμό και σε μια σειρά παρατυπιών κατά του Δη.Πε.Θε.Β.Α. εκ μέρους των: Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Γιακαλή, αντιπεριφερειάρχη κ. Γανιάρη, Δημάρχου Χίου κ. Λαμπρινούδη,  προέδρου ΔΗΠΕΘΕ κ. Τσατσαρώνη και Δ/ντη Περιφεριακού Ταμείου ανάπτυξης ΠΒΑ κ. Πρωτούλη, πρόκειται με στοιχεία να αναφερθεί ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Β.Α. Γιάννης Ζαφείρης.

Ο Γιάννης Ζαφείρης θα παρουσιάσει τον προγραμματισμό για την παρουσία του Δη.Πε.Θε. Β.Α. στο Β. Αιγαίο, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του κ. Γιακαλή περί μη κατάθεσής του, ενώ θα αναφερθεί και κατά του κ. Γανιάρη για τη μη στήριξη του φορέα που εδρεύει στον τόπο του, βάσει όσων διημείφθησαν κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα θα ανακοινωθούν οι λόγοι που ο δήμαρχος Χίου κ. Λαμπρινούδης και πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ κ. Τσατσαρώνης διώκονται ποινικά, ενώ ο Γιάννης Ζαφείρης θα επιμείνει στην ανάγκη οικονομικού ελέγχου του Δη.Πε.Θε. Β.Α. η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, παρά την απόφαση πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου της 16ης Οκτώβρη 2013 για έλεγχο από ορκωτό λογιστή ΚΑΙ από το σώμα επιθεωρητών – ελεγκτών δημοσίας διοίκησης! (ο δήμαρχος Χίου είχε δηλώσει ότι στις 18 Οκτώβρη 2013 θα παραδίδονταν η έκθεση ορκωτών λογιστών από έλεγχο που ήδη πραγματοποιείται. Για λόγους που μόνο η δημοτική αρχή γνωρίζει, οικονομικός έλεγχος δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ από κανένα όργανο και άρα δεν προέκυψε ουδέ ένα πόρισμα).

Για όσα έχουν προκύψει, για οφειλή ύψους μισού εκατομμυρίου περίπου, για την έλλειψη στέγης και την συνεχιζόμενη απαξίωση προς το φορέα εκ μέρους της Δημοτικής και Περιφερειακής αρχής, καλούνται τα μέσα ενημέρωσης σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 23 Απρίλη 2014, στις 12:00 το μεσημέρι στα γραφεία του Δη.Πε.Θε. Β.Α. (Λάδης 1 Χίος – 2ος όροφος)"

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ