10.4.2012 12:49

Κάτι κινείται

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΈΡΓΟΥ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΑΡΑΠΕΙΟ

Με τη στήριξη του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Ν. Ανδρεαδάκη και τη συνεργασία του μελετητικού γραφείου που απέμπλεξε  το έργο της μετατροπής σε νερό άρδευσης των λυμάτων της μονάδας βιολογικού καθαρισμού και πέτυχε την ένταξη σε πρόγραμμα και χρηματοδότηση του έργου του αρδευτικού δικτύου Γρού – λιμνοδεξαμενής Ζυφιά, η ΔΕΥΑΧ προσπαθεί να ξεπαγώσει και να ολοκληρώσει την κατασκευή του φράγματος του Σαραπειού.
Ο Ν. Ανδρεαδάκης έχει διαβεβαιώσει το Μ. Φυτούση ότι το έργο μπορεί να ενταχθεί στο μέτρο που ανοίγει για τα φράγματα, αν  η ΔΕΥΑΧ προλάβει να ετοιμάσει το φάκελο των εργασιών που υπολείπονται. Το πρωί της Παρασκευής εκπρόσωπος του μελετητικού γραφείου παρέλαβε το φάκελο του έργου και κατέγραψε με αυτοψία όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για  την κατάρτιση του νέου φακέλου, που θα ανοίξει το δρόμο για την αποπεράτωση των ημιτελών εργασιών και την εγκατάσταση του ταχυδιυλιστηρίου και της γραμμής μεταφοράς του νερού. Το γραφείο διαβεβαιώνει ότι είναι εφικτός ο στόχος της εξασφάλισης των 4 εκ. ευρώ που απαιτούνται και η ΔΕΥΑΧ μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα κοινοποιήσει το φάκελο στους αρμόδιους φορείς.
Ο Μ. Φυτούσης δηλώνει με αρκετή αισιοδοξία ότι μέσα στο Μάιο το έργο θα είναι έτοιμο να ενταχθεί.
«Το υπουργείο θα δώσει χρήματα για την ολοκλήρωση φραγμάτων, ο Ν. Ανδρεαδάκης μας στηρίζει και το μελετητικό γραφείο έχει αποδείξει ότι είναι πολύ σοβαρό, έχει παράγει έργο και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να πραγματοποιήσει αυτά που λέει», δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ