7.4.2014 13:12

Κάτι «βρωμάει» στο λιμάνι

ΘΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΚΑΜΕΡΑ Η ΔΕΥΑΧ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΠΟΥ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑΣ

Αποφασισμένη να βάλλει το μαχαίρι στο κόκαλο είναι η ΔΕΥΑΧ, για να ελέγξει και να εξαλείψει το φαινόμενο της δυσοσμίας στο λιμάνι, στην κεντρικότερη περιοχή της προκυμαίας από τη συμβολή της λεωφόρου Αιγαίου έως και τα δικαστήρια, σχεδόν, τις περισσότερες μέρες.
Οι υποψίες του Μιχάλη Φυτούση στρέφονται και πάλι σε επιχειρήσεις που πιθανά ρυπαίνουν το θαλάσσιο χώρο του λιμανιού ρίχνοντας τα λύματα τους στο δίκτυο των ομβρίων, που καταλήγει στο θαλάσσιο χώρο του λιμανιού. Την  τελευταία φορά το ίδιο φαινόμενο  είχε προκληθεί από την παράνομη σύνδεση των αποχετεύσεων τριών επιχειρήσεων με το  δίκτυο των νερών της βροχής.
«Φαίνεται ότι κάποιοι δεν έχουν βάλλει μυαλό με τα πρόστιμα που έχουν πληρώσει κατά καιρούς. Αν διαπιστώσουμε και τώρα ότι κάποιοι παρανομούν, θα επιβάλλουμε αυστηρές κυρώσεις. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε αυτή την κατάσταση θα λάβουμε τα δραστικότερα μέτρα ».
Ειδική κάμερα
Στα πλαίσια αυτής της κατάστασης, η ΔΕΥΑΧ είναι αποφασισμένη ακόμη και να νοικιάσει ειδική κάμερα διερεύνησης του δικτύου που θα της επιτρέψει να εντοπίσει όλες τις παράνομες συνδέσεις, για να εξαλειφθεί όσο είναι δυνατόν συντομότερα και ολοκληρωτικά το απαράδεκτο φαινόμενο.
Ακύρωση αγοράς
Στη λύση της προσωρινής ενοικίασης, όπως τονίζει ο Μ. Φυτούσης, θα οδηγηθεί η εταιρία επειδή κρίθηκε ασύμφορη και δεν ολοκληρώθηκε η αγορά του ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής από την εταιρία ΥΔΡΟΦΥΛΗ.
Το διοικητικό συμβούλιο έκρινε ακριβή την προσφορά των 400.000 ευρώ με έκπτωση μόλις 2%, αφού η συνήθης τιμή του ίδιου εργαλείου κυμαίνεται στην αγορά από 200 έως 250.000.
«Δημιουργήθηκαν μονοπωλιακές συνθήκες τις οποίες προσπάθησε να εκμεταλλευτεί  εταιρία, γι΄αυτό ακυρώθηκε το αποτέλεσμα του μειοδοτικού διαγωνισμού. Θα προκυρήξουμε νέα δημοπρασία ή θα νοικιάσουμε μηχάνημα για να κάνουμε την δουλειά μας μέχρι να αγοράσουμε την κατάλληλη στη σωστή τιμή».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ