21.1.2013 13:02

Καθυστερεί επικίνδυνα η αποπεράτωση του 1ου Γυμνασίου Χίου

ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΣ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο Ν. ΝΥΚΤΑΣ

Η καθυστέρηση στην πορεία υλοποίησης του έργου επισκευής του 1ου Γυμνασίου Χίου ανησυχεί τους συλλόγους διδασκόντων, γονέων και κηδεμόνων του σχολείου  και την ΕΛΜΕ, που βλέπουν τα συνεργεία να έχουν σταματήσει, τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου να έχουν προ πολλού ξεπεραστεί και  το ιστορικό σχολείο να κινδυνεύει να μην «αποκατασταθεί» ολοκληρωτικά.

Στην επιστολή την οποία συνυπογράφουν και οι άλλοι δυο σύλλογοι, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Διανύουμε τον πρώτο μήνα του 2013 και όλοι περιμέναμε με ανυπομονησία τη μεταστέγαση του σχολείου μας στο νέο ανακαινισμένο κτήριο. Υπενθυμίζουμε ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την αποπεράτωση των εργασιών εντός 18 μηνών (Οκτώβριος 2012) και μετά τη νέα παράταση εντός 21 μηνών (Δεκέμβριος 2012). Όμως και πάλι οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις αποδείχθηκαν πρακτικά ανεφάρμοστες. Οι εργασίες στο κτήριο έχουν σταματήσει το τελευταίο διάστημα και η αποπεράτωση του κτηρίου, στα χρονικά περιθώρια των χρονοδιαγραμμάτων,  φαντάζει ανέφικτη.
Χωρίς να παραγνωρίζουμε τη συμβολή του Δήμου Χίου και τη συνεχή  προσπάθεια που καταβάλλει, θα θέλαμε να συμμεριστεί τις προαναφερόμενες ανησυχίες μας και να μας διαβεβαιώσει για την όσο το δυνατόν συντομότερη αποπεράτωση του κτηρίου του σχολείου μας»
.

Όλα βαίνουν καλώς

Καθησυχαστικός ήταν σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ν. Νύκτας σημειώνοντας ότι το έργο εξελίσσεται κανονικά, παρά την καθυστέρηση που έχει προκύψει κυρίως από τη φύση των εργασιών (παραδοσιακό κτίριο) και ότι θα έχει ολοκληρωθεί αν όχι πριν το Πάσχα, για να γίνει η μετακόμιση μέσα στις γιορτές, τότε σίγουρα το καλοκαίρι.
«Υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση. Η νέα ημερομηνία που ελπίζουμε να ολοκληρωθεί είναι τον Απρίλιο του 2013. Η μετεγκατάσταση του σχολείου ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2011. Το έργο ξεκίνησε με μια καθυστέρηση 6-7 μήνες, οπότε γι αυτό δόθηκε η παράταση. Επί της ουσίας η δεύτερη παράταση που δίνεται είναι η πρώτη. Το έργο προχωρά. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα έρθει το θέμα για να δοθεί παράταση για την ολοκλήρωση του. Η στόχευση είναι στο Πάσχα, αν δεν καταφέρουμε μέσα στο Πάσχα να γίνει η μεταφορά τότε θα γίνει καλοκαίρι. Είναι ένα σχολείο παραδοσιακό με ιδιαιτερότητες και πρέπει κάθε τι να γίνεται ολοκληρωμένα και σωστά γι αυτό και υπάρχει καθυστέρηση» δήλωσε ο κ. Νύκτας.

Οι εργασίες έχουν σταματήσει

Όχι μόνο το έργο δεν συνεχίζεται, αλλά οι εργασίες έχουν σταματήσει και οι εργάτες παίρνουν ακόμη και τις σκαλωσιές, επισημαίνει με δηλώσεις της στον «π» η διευθύντρια του σχολείου Β. Μιχαλοπούλου, τονίζοντας για ακόμη μια φορά ότι το έργο πρέπει οπωσδήποτε να έχει ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα ώστε η μετακόμιση να γίνει και με τη συμβολή του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων και των Διδασκόντων μέσα στις γιορτές για να μπορέσουν τα παιδιά να γράψουν εξετάσεις στο καινούργιο κτίριο. «Οι εργασίες δε συνεχίζονται. Το θέμα είναι ότι από πριν τα Χριστούγεννα έχουν φύγει οι εργάτες μέσα από το κτίριο. Είχαμε τις διαβεβαιώσεις του κ. Νύκτα ότι την προηγούμενη Δευτέρα θα συνεχίζονταν οι εργασίες. Οι εργάτες όχι μόνο δεν ήρθαν για δουλειά αλλά τώρα παίρνουν και τις σκαλωσιές. Το τελευταίο διάστημα δε γίνεται καμιά εργασία στο κτίριο. Με εντυπωσιάζει που ο κ. Νύκτας σε δηλώσεις του αναφέρει για ολοκλήρωση των εργασιών το καλοκαίρι. Όλους μας προβληματίζει αυτή η εξέλιξη. Το έργο φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Το ζητούμενο για μας είναι να ολοκληρωθεί πριν τις γιορτές του Πάσχα. Όλοι τότε θα συμβάλλουν για να γίνει η μετακόμιση μέσα στις γιορτές. Αν γίνει καλοκαίρι, ούτε καθηγητές θα υπάρχουν, ούτε σύλλογος γονέων. Ποιος θα κάνει μετακόμιση; Ζητήσαμε και ζητάμε να έχει ολοκληρωθεί το έργο πριν το Πάσχα, να μπορέσουν τα παιδιά να γράψουν εξετάσεις τον Ιούνιο στο καινούργιο σχολείο».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ