29.7.2014 11:05

Καθημερινό «πλιάτσικο» στα Σκλαβιά [ΦΩΤΟ]

ΕΡΜΑΙΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Στο χώρο που κάποτε ηχούσαν χαρούμενες παιδικές φωνές, τώρα βασιλεύουν η ερήμωση, η σιωπή και το πλιάτσικο.

Οι εγκαταστάσεις των παιδικών κατασκηνώσεων της Πρόνοιας του δήμου και της Ι. Μητρόπολης Χίου στα Σκλαβιά έχουν λεηλατηθεί, έχουν μετατραπεί σε έρμαια των κλεφτών, οι οποίοι ανενόχλητοι και με ασφάλεια έχουν αφαιρέσει ότι θα μπορούσε να τους αποφέρει κέρδη.

Οι θρασύτατοι εισβολείς δεν έχουν περιοριστεί στις εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις, αλλά έχουν επεκτείνει τη δράση τους ακόμη και σε κατοικημένα σπίτια.

Κύριος στόχος τους οι χαλκοσωλήνες που πιάνουν καλή τιμή πώλησης στην αγορά του σιδήρου, αλλά και αναλώσιμα υλικά, σκεύη και αλουμινένιες κατασκευές.

«Από την κατασκήνωση της Πρόνοιας έχουν αφαιρέσει κυρίως το δίκτυο των χαλκοσωλήνων ύδρευσης/αποχέτευσης/φωτισμού από τις ντουζιέρες, τις τουαλέτες και τις εγκαταστάσεις διαμονής, αλλά και αναλώσιμα υλικά από τις αποθήκες. Τα ίδια υλικά έχουν κλέψει από την κατασκήνωση της ΓΕΧΑ και από κατοικημένα σπίτια της περιοχής», δηλώνει ο επιμελητής της δημοτικής κατασκήνωσης της Πρόνοιας Βαγγέλης Μονιούδης.

Φύλαξη δεν είναι δυνατόν να υπάρξει, με αποτέλεσμα οι κλέφτες να επιτελούν το έργο τους με άνεση και ασφάλεια.

Κανένα περιθώριο επαναλειτουργίας

Παιδικές φωνές ακούστηκαν για τελευταία φορά την δημοτική κατασκηνωτική περίοδο του 2010. Από τότε έχουν κλείσει και δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα κάποια προοπτική επαναλειτουργίας ή αξιοποίησης με άλλη επιχειρηματική ή κοινωνική μορφή .

«Η λειτουργία των κατασκηνώσεων του υπουργείου Υγείας/Πρόνοιας στην περιοχή του Β. Αιγαίου έχει ανασταλεί από το 2010 για οικονομικούς λόγους, κυρίως επειδή δεν μπορούν να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι προϋπολογισμοί και να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο πλάνο επαναλειτουργίας με δημόσιο ή ιδιωτικό χαρακτήρα», προσθέτει για το θέμα ο κ. Μονιούδης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ