10.8.2016 12:28

Κάθε πέρσι και καλύτερα

ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ 20% ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΥΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Απογοητεύουν οι αριθμοί των αφίξεων, με τους τουρίστες να αποτελούν για το νησί είδος υπό εξαφάνιση. «Οι αφίξεις των επιβατών από το λιμάνι του Πειραιά είναι 20% κάτω, συγκριτικά με πέρσι», αναφέρει στον «π» ο Θ. Μιχαλάκης, κεντρικός ταξιδιωτικός πράκτορας.

Ούτε ο «Δεκαπενταύγουστος» δε μας σώζει…

 Οι ελπίδες για ένα καλύτερα τουριστικό καλοκαίρι αποδείχθηκαν, βάση στατιστικών, φρούδες αφού ούτε ενόψει της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου οι αφίξεις επισκεπτών στο νησί ήταν ικανοποιητικές .  Λίγο το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα που είναι και πάλι στο ζενίθ, λίγο οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στα μαστιχοχώρια … και οι τουρίστες έβαλαν ρότα για αλλού. «Δεν έχω παρατηρήσει κάποια ιδιαίτερη αύξηση στις αφίξεις. Μπορεί αυτή την εβδομάδα να είναι λίγο καλύτερα συγκριτικά  με τους  δύο προηγούμενους μήνες του καλοκαιριού, αλλά είναι μάταιη η σύγκριση με προηγούμενες χρόνιες… Ακόμη και πέρσι επί ‘’capital controls’’ η κατάσταση ήταν καλύτερη τουριστικά», τόνισε χαρακτηριστικά η Α. Σπανολιού, ιδιοκτήτρια του ταξιδιωτικού πρακτορείου «Sunrise Tours».

 Προβλέπεται δύσκολος ο φετινός χειμώνας

Οι συνέπειες των λιγοστών και φέτος τουριστών… πολλές. Αν θεωρήσουμε μια αλυσίδα: τις αφίξεις των επισκεπτών με τα ξενοδοχεία, με τα εστιατόρια και με την κίνηση στα μαγαζιά (ένδυσης π.χ), μόνο «σκουριασμένη» θα μπορούσε να είναι. Αποτέλεσμα όλων αυτών, θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας  για όλους.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ