17.6.2016 11:38

«Καθαρίζει» το λιμάνι από τα ενοικιαζόμενα Ι.Χ.

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Να βάλει τάξη στην «φτωχιά προκυμαία», επιχειρεί για πρώτη φορά το Λιμενικό Ταμείο Χίου που έπειτα από εισήγηση του Λιμεναρχείου, πρόκειται να συντάξει κανονισμό για τις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων αυτοκινήτων.

Το θέμα των θέσεων στάθμευσης ανακινήθηκε έπειτα από παράπονα πολιτών αλλά και άλλων επιχειρηματιών ότι οι περισσότερες θέσεις είναι κατειλημμένες από τις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των πολιτών η Λιμενική Επιτροπή, αναμένεται να ψηφίσει κανονισμό ο οποίος θα προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις ενοικιάσεων Ι.Χ. θα μπορούν να καταλαμβάνουν μόνο το κομμάτι που βρίσκεται μπροστά στην πρόσοψη του κτιρίου τους, αφήνοντας όλες τις υπόλοιπες θέσεις στάθμευσης για το κοινό και τους υπόλοιπους επιχειρηματίες ελεύθερες.

Παράλληλα στην εισήγηση θα προβλέπεται ότι για φέτος θα τους παραχωρηθεί και η χερσαία έκταση του λιμένα πλησίον των παλιών ναυτώνων προκειμένου να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους μόνο κατά τις ώρες αφίξεων και αναχωρήσεων των πλοίων που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Χίου –Τσεσμέ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ