17.6.2016 11:38

«Καθαρίζει» το λιμάνι από τα ενοικιαζόμενα Ι.Χ.

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Να βάλει τάξη στην «φτωχιά προκυμαία», επιχειρεί για πρώτη φορά το Λιμενικό Ταμείο Χίου που έπειτα από εισήγηση του Λιμεναρχείου, πρόκειται να συντάξει κανονισμό για τις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων αυτοκινήτων.

Το θέμα των θέσεων στάθμευσης ανακινήθηκε έπειτα από παράπονα πολιτών αλλά και άλλων επιχειρηματιών ότι οι περισσότερες θέσεις είναι κατειλημμένες από τις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των πολιτών η Λιμενική Επιτροπή, αναμένεται να ψηφίσει κανονισμό ο οποίος θα προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις ενοικιάσεων Ι.Χ. θα μπορούν να καταλαμβάνουν μόνο το κομμάτι που βρίσκεται μπροστά στην πρόσοψη του κτιρίου τους, αφήνοντας όλες τις υπόλοιπες θέσεις στάθμευσης για το κοινό και τους υπόλοιπους επιχειρηματίες ελεύθερες.

Παράλληλα στην εισήγηση θα προβλέπεται ότι για φέτος θα τους παραχωρηθεί και η χερσαία έκταση του λιμένα πλησίον των παλιών ναυτώνων προκειμένου να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους μόνο κατά τις ώρες αφίξεων και αναχωρήσεων των πλοίων που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Χίου –Τσεσμέ. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ