2.10.2015 15:34

Καθ’ οδόν οι «έξυπνοι» κάδοι [ΒΙΝΤΕΟ]

ΝΕΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Την τεχνογνωσία που αποκόμισε από τη συμμετοχή του στην έκθεση «RWM» του Μπέρμιγχαμ, προτίθεται να εφαρμόσει και στη Χίο ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Μπελέγρης μέσα από πιλοτικό πρόγραμμα προμήθειας 200 πομπών που θα μετατρέψουν τους συμβατικούς κάδους απορριμμάτων σε εργαλεία πληροφοριών και δεδομένων.

Σύμφωνα με τον κ. Μπελέγρη, το σύστημα που θα επιχειρήσει να τοποθετήσει η υπηρεσία στους συμβατικούς κάδους αποτελείται από έναν αισθητήρα- πομπό που με τη βοήθεια λογισμικού θα μεταδίδει στον κεντρικό σύστημα πληροφορίες για το ποσοστό πληρότητας του κάδου καθώς και για το πότε θα πρέπει να καθαριστεί ή να πλυθεί.

Αυτό με βάση τις εκτιμήσεις της υπηρεσία θα βοηθήσει κατ’ αρχήν ώστε να υπάρχει ανά πάσα ώρα και στιγμή η συνολική εικόνα για την καθαριότητα της πόλης. Εκτός αυτού η υπηρεσία θα εντοπίζει ποια σημεία χρίζουν άμεσης παρέμβασης από τα συνεργεία καθαρισμού ενώ εκτιμάται ότι θα μειωθεί και το κόστος αφού , όπως είπε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, στην πόλη επιχειρούν 12 απορριμματοφόρα ενώ μετά την πιλοτική τοποθέτηση των πομπών θα χρειάζονται 10.

Ερωτώμενος για το κόστος, ο κ. Μπελέγρης σημείωσε ότι ο κάθε πομπός θα ενοικιαστεί προς 10 ευρώ τον μήνα, χρήματα που θα εξοικονομηθούν από την προαναφερόμενη μείωση των απορριμματοφόρων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ