12.6.2012 17:33

Καθ' οδόν το Blue Star Patmos

 
Το δρόμο για τον Πειραιά πήρε το νεότευκτο Blue Star Patmos της Attica Group καθώς σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας:
 
«Το πλοίο παρελήφθη σήμερα από ελληνικό πλήρωμα και ύψωσε την Ελληνική σημαία στο νεότευκτο πλοίο Ro-Pax Blue Star Patmos, που ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co., Ltd, Κορέας.
Το Blue Star Patmos είναι το δεύτερο από την παραγγελία δύο πλοίων, υψηλών προδιαγραφών, ολικού μήκους 145,50 μέτρων, ταχύτητας 26 κόμβων και μεταφορικής ικανότητας 2.000 επιβατών και 427 αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσεως ή 60 φορτηγών οχημάτων και 145 αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσεως.
Σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας, η επένδυση του Ομίλου Attica, που υπερβαίνει τα Ευρώ 70 εκατ., στοχεύει στη συνεχή προσπάθεια να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες με σύγχρονα, καινούργια και γρήγορα πλοία και να συμβάλλει μέσω του τουρισμού, στην ανάπτυξη των νησιών μας προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών τους, με την προϋπόθεση να εγκριθεί η δρομολόγησή του από τις αρμόδιες Αρχές», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
 
Μεγάλο ερωτηματικό πάντως παραμένει αν τελικά το Σ.Α.Σ. θα εγκρίνει τη δρομολόγησή του στη γραμμή Πειραιά – Χίου έτσι όπως έχει ζητήσει η εταιρία. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ