4.5.2015 10:36

Κατειλημμένα πεζοδρόμια από… πατάτες

Στους χαλαρούς ελέγχους της Αστυνομίας αλλά και στη μη χωροθέτηση εκ μέρους του Δήμου σημείων όπου επιτρέπεται το στάσιμο εμπόριο, ποντάρουν πλανόδιοι πωλητές που έχουν μετατρέψει τμήμα της λεωφόρου Ενώσεως σε λαϊκή αγορά.

Η εικόνα που κατέγραψε ο φακός του «π» είναι χαρακτηριστική. Καφάσια με πατάτες, οπωροκηπευτικά, καρτέλες με αυγά και ζυγαριές έχουν καταλάβει τα πεζοδρόμια σε μήκος 150 μέτρων αναγκάζοντας τους πεζούς να βγαίνουν στον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η πρακτική ορισμένων πλανόδιων δημιουργεί όμως και επιπλέον κινδύνους σε ότι αφορά στην ασφαλή διέλευση των οχημάτων. Δεν είναι λίγοι αυτοί που καθόλη τη διάρκεια της ημέρας σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους προκειμένου να αγοράσουν προϊόντα με αποτέλεσμα να κλείνουν πάνω από το μισό ρεύμα κυκλοφορίας από Καρφά προς την πόλη.

«Τελειώνουμε με αυτή την κατάσταση»

Ερωτώμενος πάντως για το θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δ. Καράλης εξήγησε στον «π» ότι ο Δήμος στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καθορίσει τους χώρους όπου μπορεί να γίνεται στάσιμο εμπόριο σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί κανένα τέτοιο σημείο.

«Το θέμα της εποπτείας της κατάληψης των κοινόχρηστων χώρων ανήκει αποκλειστικά στην Αστυνομία. Εκείνη είναι που θα πρέπει να προχωρήσει σε ελέγχους. Από την άλλη εμείς προχωράμε στις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε προκειμένου να υποδείξουμε τα κατάλληλα σημεία για ελέγχους», δήλωσε ο κ. Καράλης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ