30.8.2012 11:32

Κατέβηκαν με τα σκυλιά στο κέντρο (BINTEO)

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΛΛΑ ΑΚΑΡΠΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΓΟΚΗΝΥΓΩΝ

 

Ακαρπη αποδείχθηκε η σημερινλη κινητοποίηση των λαγοκυνηγών που παρά την κινητοποίηση τους δεν πέτυχαν να αποσπάσουν την υπόσχεση ότι θα γίνει σεβαστή η αρχική συμφωνία για εξόδους στο κυνήγι του λαγού από την 1η  Οκτωβρίου έως και τις 10 Ιανουαρίου. Από τις επτά  έως και τις έντεκα το πρωί περίπου - μαζί με τα σκυλιά τους - διαμαρτυρήθηκαν στην περιφέρεια και τη Δασική υπηρεσία, αλλά δεν κέρδισαν τίποτα σημαντικό.                                                       

Ασήμαντη, θεωρούν την τροποποίηση που προωθείται τελικά για εφαρμογή, αφού όπως  τους πληροφόρησε άτυπα ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Κ. Μπέλλας  το επικρατέστερο «σενάριο» που συζητείται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης -και μάλλον θα θεσπισθεί - είναι το κυνήγι του λαγού να επιτραπεί κάθε Σαββατοκύριακο από την πρώτη Οκτωβρίου έως και τις 23 του Δεκέμβρη, αντί από τον Οκτώβρη έως και τις 15 του Δεκέμβρη και μόνο τις Κυριακές που έχει προτείνει η υπηρεσία. 

Η τροποποίηση που πιθανά θα εφαρμοσθεί είναι σαφώς καλύτερη, αλλά και πάλι δεν ικανοποιεί τους λάτρεις των λαγών, αφού όπως υποστηρίζουν και πάλι οι έξοδοι  θα είναι λίγες, αφού οι καιρικές συνθήκες δεν θα τους επιτρέψουν να βγουν στο βουνό τις περισσότερες μέρες.

Όπως υποστηρίζουν αυτό που τους «καίει», είναι οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν στα σκυλιά τους, τα οποία όταν δεν κυνηγούν και δεν εκπαιδεύονται χάνουν τις ικανότητες για τις οποίες έχουν πληρώσει « χρυσάφι» την αγορά τους.

Watch live streaming video from politischios at livestream.com

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ