Κοινωνία

6/3/14 10:23

τελ. ενημ.: 6/3/14 10:23

Κατεβάζουν ρολά οι φαρμακοποιοί την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη

Ομόφωνη απόφαση για 48ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα έλαβε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) στη σημερινή  πολύωρη συνεδρίαση του. 

Η απεργία, τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Μαρτίου, σύμφωνα με τον ΠΦΣ είναι η «απάντηση» του κλάδου στις αξιώσεις της τρόικας για άνοιγμα της αγοράς των Μη υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

Την ερχόμενη Τρίτη οι φαρμακοποιοί θα συνεδριάσουν εκ νέου προκειμένου να αξιολογήσουν τις εξελίξεις και να αποφασίσουν την στάση που θα τηρήσουν.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις θέσεις του υπουργού Υγείας απέναντι στην τρόικα καθώς επίσης να απορρίψει την έκθεση του ΟΟΣΑ στο τμήμα που αφορά την φαρμακευτική περίθαλψη. «Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι ανταγωνισμός και Υγεία είναι έννοιες ασύμβατες. Καταγγέλλουμε ότι η έκθεση δεν μπορεί να είναι 'ευαγγέλιο' για την κυβέρνηση, ούτε ένα νέο μνημόνιο – προϊόν, προκατασκευασμένο κατ΄ εντολή των μεγάλων συμφερόντων τα οποία προφανώς εξυπηρετεί', επισημαίνει ο πρόεδρος των φαρμακοποιών.

Δείτε επίσης