16.9.2016 12:55

Κατεβαίνουν στο λιμάνι οι Χιώτες ναυτικοί

Δυναμικές κινητοποιήσεις σε πλήρη συντονισμό με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και τα ναυτεργατικά σωματεία της Μυτιλήνης, προετοιμάζουν εν ενεργεία και συνταξιούχοι ναυτικοί του νησιού.

Το κάλεσμα για Γενική Συνέλευση ήτα επιτυχημένο αφού η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου ήταν ασφυκτικά γεμάτη με τους ναυτικούς να υπογραμμίζουν προς πάσα κατεύθυνση ότι αυτή τη φορά δεν πρόκειται να χαριστούν σε κανέναν.

Οι ίδιοι μάλιστα αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 48ωρη Απεργία της Π.Ν.Ο. που προγραμματίζεται από τις 06:00 το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης μέχρι τις 06:00 το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου. Αντιπροσωπεία των ναυτικών της Χίου θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να ζητήσει από την Π.Ν.Ο. την πραγματοποίηση 5νθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών.

Θα μπλοκάρουν το πλοίο στη Μυτιλήνη

Ο σχεδιασμό των ναυτικών της Χίου προβλέπει τη μετακίνηση διαδηλωτών στη Μυτιλήνη ώστε να μπλοκάρουν την αναχώρηση του πλοίου στο γειτονικό νησί, αφού η νομοθεσία προβλέπει ότι η διαμαρτυρία και η μη εκτέλεση ενός δρομολογίου επιτρέπεται στο λιμάνι αναχώρησης και όχι σε ενδιάμεσο σταθμό όπως είναι η Χίος.

Σε τοπικό επίπεδο τις ημέρες της απεργίας της Π.Ν.Ο. προγραμματίζονται πορείες και συμβολική κατάληψη του Κεντρικού Λιμένα Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ