7.7.2015 9:35

Καταστροφή μέρους του γεφυριού Αγ. Φανουρίου – Νέας Μονής καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικολογίας- Περιβάλλοντος

Είχε καιρό να κάνει την εμφάνιση του με ανακοινώσεις που να αφορούν σε περιοχές με προβλήματα. Παρόλα αυτά ο Σύλλογος Οικολογίας επανέρχεται τις τελευταίες ώρες στην επικαιρότητα και με τοποθετήσεις του ζητά απαντήσεις σε προβλήματα, παράλληλα με τη δραστηριοποίηση του Δήμου και της Περιφέρειας.

Η νέα παρέμβαση του αφορά στην καταστροφή, όπως υποστηρίζει και φαίνεται και στις φωτογραφίες, στο ποτάμι του Αγ. Φανουρίου- Νέας Μονής, ζητώντας απαντήσεις για τους λόγους που έφθασαν τα συνεργεία σε αυτές τις ενέργειες.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

 

«Οι φωτογραφίες δείχνουν τον τρόπο με τον όποιο μεταχειριζόμαστε αυτό το Νησί και το Φυσικό Περιβάλλον του.

Τα Ποτάμια αντί να είναι τα αγιάσματα αυτής της Πανέμορφης Γης, αντί να προστατεύονται,  συνήθως καταστρέφονται,  εγκιβωτίζονται,  τσιμεντόνονται, καταντούν δρόμοι, βόθροι ,μπαζότοποι, δανειοθάλαμοι φερτών υλικών, νταμάρια, σκουπιδότοποι, ξεμπελισμένοι τοποι. (Παρθένης, ποτάμι Αγιασμάτων, Αγίας Μαρκέλλας, Ελίντας, Γυάλι  Κανδήλας , Αρμένης, Μαλαγκιώτης κλ.π κλ.π).

Πρόσφατο παράδειγμα  τα μπάζα που μετάφερε ο Δήμος Χίου στις εκβολές του Μαλαγκιώτη.

Σήμερα παρουσιάζουμε ένα ακόμα ποτάμι , αυτό της Νέας Μονής –Αγίου Φανουρίου… Το κατάντησαν ένα αισχρό νταμάρι κλέβοντας τις κροκάλες του , φτιάχνοντας δρόμους και δανειοθάλαμους φερτών υλικών  και προκαλώντας εκτεταμένη κατολίσθηση του βουνού απέναντι από  τον Άγιο Φανούριο  λόγω των εκσκαφών στην κοίτη  και στις όχθες του .  Και όλα αυτά για να ληστέψουν τα  φερτά υλικά του.

Δεν γνωρίζουμε αν το έργο εκτελείτε από  την Δημαρχία ή την Περιφέρεια και ελάχιστα μας ενδιαφέρει .. Αυτό όμως που μας προβληματίζει και μας θυμώνει είναι ο τρόπος ο βάρβαρος  με τον οποίο οι κυβερνόντες  εδώ και χρονια, χρονια της αναπτυξης, συμπεριφέρονται σ αυτή την Γη. Λες και είναι τσιφλίκι τους. Όχι σαν νοικοκυραίοι αλλά σαν απαίδευτοι, ανιστόρητοι  και αντιπνευματικοί  αποικιοκράτες σε τριτοκοσμική  χώρα που θαλεγε και ο  Δημητρης Πικιωνης.

Αν έχουν άδειες, αν το Δασαρχείο και η Αρχαιολογία είναι ενημερωμένοι  δεν το γνωρίζουμε. Άλλους θα πρέπει να ενδιαφέρει.

Η  βάρβαρη καταστροφή στο ανάγλυφο και στο φυσικό περιβάλλον   και τοπίο , δίπλα  σ ένα  από το σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία του Αιγαίου, την Νέα Μόνη, και σε μια περιοχή που εχει υποβαθμιστεί από τΙς φωτιές, αυτή μας ενδιαφέρει πολύ. ΚΑΙ  ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ…».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ