26.10.2012 14:53

Κατάσχεση στα μηχανήματα αντί για λουκέτο

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΑ ΜΠΑΡ ΤΗΣ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑΣ

 
Αποφασισμένος να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο φαίνεται ο δήμαρχος Χίου αναφορικά με τις παραβάσεις που σημειώνονται από επαγγελματίες της παραλίας για ηχορύπανση.
Η μέχρι τώρα εμπειρία έδειξε πως οι μηνύσεις δεν επιλύουν το πρόβλημα κι έτσι η δημοτική αρχή στρέφεται σε σκληρότερα μέτρα, ακόμη και σε κατάσχεση των μηχανημάτων ήχου των μαγαζιών.
 
Και παραβάτες και νόμιμοι
Οι καφετέριες και τα μπαρ στην πλειοψηφία τους εξακολουθούν να έχουν τη μουσική σε μη επιτρεπτά όρια, εισπράττουν μηνύσεις όλη τη θερινή περίοδο και, με την ανοχή του Δήμου, κλείνουν για όσο διάστημα ορίζει ο νόμος μέσα στο χειμώνα. Το ίδιο χρονικό διάστημα, εντελώς τυχαία, πραγματοποιούνται τεχνικές εργασίες, ανακαινίσεις κ.λπ. στα μαγαζιά αυτά.
Πάνω από 200 μηνύσεις εκκρεμούν αυτή τη στιγμή σε βάρος των καταστημάτων της παραλίας, που πλέον χρησιμοποιούν κι άλλο παραθυράκι του νόμου.
Συγκεκριμένα, προσφεύγουν νομικά ζητώντας την αναστολή της απόφασης του εκάστοτε δημάρχου για κλείσιμο του καταστήματος τους και κερδίζουν το χρόνο που απαιτείται μέχρι την εκδίκαση της απόφασης.
 
Οι κατασχέσεις
«Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Το επόμενο διάστημα θα συγκαλέσω σύσκεψη με τη Δημοτική Αστυνομία και το Λιμεναρχείο. Θα ζητήσω εντολή εισαγγελέα για κατάσχεση των μηχανημάτων των παραβατών. Μόνο έτσι  υπάρχει πιθανότητα να συνετιστούν. Δε βρίσκω κανέναν άλλο τρόπο», ανέφερε ο δήμαρχος, συζητώντας για το θέμα στο περιθώριο της συνεδρίασης της πρόσφατης Οικονομικής Επιτροπής.
Από την πρόθεση μέχρι την πράξη υπάρχει μεγάλη απόσταση, ειδικά όταν αναφερόμαστε στη συγκεκριμένη δημοτική αρχή. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο φετινός χειμώνας αναμένεται με … ισχυρά ντεσιμπέλ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ