24.1.2017 16:25

Καταρρέει το παραλιακό μέτωπο του Καταρράκτη

ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ, ΥΠΟΣΚΑΦΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΟΙΚΙΣΜΟ

Νέο πονοκέφαλο για την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αποτελούν τα διαβρωτικά προβλήματα που παρουσιάζει το παραλιακό μέτωπο του Καταρράκτη αφού μετά την πρόσφατη υποχώρηση του τοιχίου αντιστήριξης ο δρόμος κινδυνεύει να υποχωρήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή προς τη θάλασσα.

«Πρόκειται για ένα πρόβλημα που ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια εξαιτίας της διάβρωσης του παραλιακού μετώπου. Φαινόταν ξεκάθαρα ότι θα έχουμε σημαντικά προβλήματα τόσο με τα τοιχία της λιμενικής ζώνης όσο και μετα υπόλοιπα της περιοχής. Φοβόμαστε ότι το ξήλωμα που παρατηρήθηκε σε μήκος 5-6 μέτρων ειδικά στη βόρεια πλευρά θα λειτουργήσει ως ντόμινο και θα έχουμε κι άλλα προβλήματα», δήλωσε αναφερόμενος στο ζήτημα ο αντιδήμαρχος Νότιας Χίου Ανδρέας Βεργίτσης.

Παράλληλα ο ίδιος υπογράμμισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να φέρει το θέμα στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ώστε οι όποιες παρεμβάσεις να γίνουν όσο το δυνατό συντομότερα γίνεται.

«Το πρόβλημα το γνωρίζαμε όμως πριν κλείσει ο προϋπολογισμός δεν ξέραμε τι διαθέσιμα χρήματα υπάρχουν. Τώρα που είμαστε στην αρχή του χρόνου μπορούμε να προχωρήσουμε σε αναμόρφωση και να διαθέσουμε τα χρήματα που απαιτούνται για το συγκεκριμένο έργο», κατέληξε ο ίδιος. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ