4.12.2015 13:36

Καταργούν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χίου [BINTEO]

ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΕΝΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Σημαντικό πλήγμα για τη Χίο αλλά και το Βόρειο Αιγαίο αποτελεί η απόφαση του Αρχηγείου της Αστυνομίας να προχωρήσει σε αναδιάταξη των υπηρεσιών της μέσα από την οποία προβλέπεται εκτός των άλλων η κατάργηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου και η μετατροπή του σε μία απλή ομάδα υπό τη σκέπη της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας του νησιού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των Αστυνομικών που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στη γειτονική Μυτιλήνη το Τμήμα Δίωξης θα καταργηθεί με αποτέλεσμα την πιθανή μείωση της οργανικής του δύναμης.

«Το να μειώνεται η οργανική δύναμη από 15 σε 4 άτομα λέγεται υποβάθμιση. Πρόκειται για ένα τμήμα με πολλές επιτυχίες. Αυτό το οποίο μας είπαν είναι ότι δεν πρόκειται για υποβάθμιση αλλά για ένα νέο μοντέλο διοίκησης. Εμείς αυτό που απομένει να δούμε είναι το νέο οργανόγραμμα και αν αυτό θα λειτουργήσει σωστά», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου Γ. Πατελίδας.

Παράλληλα επανέλαβε το πάγιο αίτημα των Αστυνομικών για «Ίδρυση τμήματος παράνομων μεταναστών το οποίο θα λειτουργήσει σε κάθε νησί με ειδικευμένο προσωπικό».

Το θέμα πάντως βρέθηκε στο επίκεντρο του πρόσφατου Περιφερειακού Συμβουλίου το οποίο με ψήφισμά του καταδίκασε τις συγκεκριμένες αλλαγές τονίζοντας ότι απαιτεί άμεσα από την πολιτεία την άμεση ενίσχυση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με έμψυχο δυναμικό και κατάλληλο εξοπλισμό, λόγω των ιδιαίτερων αναγκών που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες το Βόρειο Αιγαίο από  τις μεταναστευτικές –προσφυγικές ροές.   

Τέλος, αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα συνάντηση για το θέμα αυτό με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ