7.2.2017 14:14

Καταλύματα για πρόσφυγες αναζητά και πάλι η Ύπατη Αρμοστεία

Νέα προκήρυξη για την εκδήλωση ενδιαφέροντος απευθύνει σε ξενοδόχους και ιδιοκτήτες καταλυμάτων η Ύπατη Αρμοστεία.

Η Ύπατη Αρμοστεία στη Χίο προτίθεται να προσφέρει προσωρινή στέγαση σε ευάλωτους αιτούντες άσυλο που έχουν καταγραφεί από την Υπηρεσία Ασύλου, αναμένοντας τη μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα για τη συνέχιση της διαδικασίας ασύλου. Οι ευάλωτες ομάδες που θα φιλοξενούνται περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο γυναίκες έγκυες ή με βρέφη έως 6 μηνών, άτομα με σοβαρές ιατρικές παθήσεις, ηλικιωμένους ή άτομα με αναπηρία.

Η αρχική περίοδος της σύμβασης η οποία αναφέρεται στη σύμβαση με ανοικτό το ενδεχόμενο ανανέωσης της είναι για 3 μήνες. Όπως σημειώνει η Ύπατη Αρμοστεία, τονίζοντας πως και οι δικές της προσπάθειες εναρμονίζονται με αυτές των τοπικών αρχών για αποσυμφόρηση του νησιού,  « το πρόγραμμα προσωρινής διαμονής για ευάλωτους αιτούντες άσυλο θα αποτελέσει συνέχεια του πνεύματός φιλοξενίας που έχει τόσο γενναιόδωρα επιδείξει ο πληθυσμός της Χίου κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών». Ήδη το Νοέμβριο, η Υ.Α. απηύθυνε έκκληση σε όλες τις αρμόδιες αρχές να δράσουν άμεσα για την διασφάλιση επαρκούς στέγασης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο νησί. Παράλληλα, η Υ.Α. συνεχίζει να στηρίζει τις ελληνικές αρχές στο να μεταφερθούν γρήγορα στην ενδοχώρα όσοι αιτούντες άσυλο έχουν ολοκληρώσει τα πρώτα βήματα της διαδικασίας ασύλου τους, σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης, την Υπηρεσία Ασύλου και το ΚΕΠΟΜ».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ