1.6.2012 15:26

Καταλαμβάνουν τον ΕΟΠΥΥ (BINTEO)

• “ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ”, ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

 

Στο δρόμο βγαίνουν την επόμενη Πέμπτη οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του νησιού, διαμαρτυρόμενες με αυτόν τον τρόπο για τη συνεχή υποβάθμιση στον τομέα της υγείας. Όπως ανέφεραν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα ΜΜΕ, η χώρα διάγει μία ανθρωπιστική κρίση, στην οποία θα πρέπει ο λαός να απαντήσει μαζικά και αγωνιστικά.

«Είμαστε συνδικαλιστές και το βάρος πλέον πέφτει πάνω μας. Αναγνωρίζουμε τις ευθύνες μας γι’ αυτό και είμαστε οι πρώτοι που πρέπει να μπούμε μπροστά, καλώντας τους πολίτες να αντιδράσουν σε αυτή τη λαίλαπα. Κανείς, ακόμα και η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν είμαι άμοιρη ευθυνών. Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας να υποφέρει εξαιτίας της αδιαφορίας του κράτους», ανέφερε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γ. Αμπαζής.

«Η υγεία είναι δικαίωμα και υποχρέωση του κράτους προς τους πολίτες», με αυτή τη φράση σχολίασε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Θ. Καρτάλης την κατάσταση που  επικρατεί στο χώρο της δημόσιας υγείας μετά τις περικοπές.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι είναι να ξέρεις από τι πάσχει ο ασθενής, να ξέρεις ποια είναι η θεραπεία του και να μη μπορείς να την εφαρμόσεις εξαιτίας της έλλειψης φαρμάκων. Από την αποθήκη του Νοσοκομείου μπορούν να πάρουν μόνοι όσοι έχουν την κάρτα της πρόνοιας. Πρέπει να ασκήσουμε πιέσεις ώστε να έρθουν φάρμακα στις αποθήκες του ΕΟΠΥΥ τέτοιες που θα καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών», σημείωσε ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ