17.4.2013 13:16

Καταιγίδα προστίμων

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗ ΦΤΩΧΗ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ

Το Λιμεναρχείο αποφάσισε να εντατικοποιήσει τους ελέγχους εφαρμογής των κανονισμών του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για να επιβάλλει την τάξη και να αποκαταστήσει τα προβλήματα επαγγελματικής και κοινωνικής  επιβίωσης των επαγγελματιών της περιοχής, που επιβαρύνονται από την  παράνομη στάθμευση των φορτηγών των μεταφορικών εταιριών, των τουριστικών πούλμαν και των Ι.Χ. αυτοκινήτων, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της επιβίβασης/αποβίβασης στα πλοία.

Προστασία

Το ερέθισμα στον Λιμενάρχη Γιώργο Σκανδάλη έδωσαν επαγγελματίες της περιοχής που με επιστολή τους ζητούν την εφαρμογή της νομιμότητας για το κυκλοφοριακό καθεστώς της περιοχής, με στόχο την προστασία των επαγγελματικών τους συμφερόντων, της αισθητικής της περιοχής και την εφαρμογή σημαντικών παραμέτρων των υγειονομικών κανονισμών.

Επιπρόσθετα θέτουν θέμα σεβασμού των υγειονομικών κανονισμών και της αισθητικής του χώρου που όπως υποστηρίζουν καταστρατηγούνται από την στάθμευση των φορτηγών με αναμμένες μηχανές σε ακατάλληλες ώρες μέσα στη λιμενική ζώνη αλλά και στη Φτωχή προκυμαία.

Αδιαφορία

Καταλογίζουν στο λιμεναρχείο αδιαφορία τήρησης των κανονισμών που το ίδιο έχει θεσπίσει εν μέρει, υποστηρίζοντας ότι ενδιαφέρεται μόνο για την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ επικαλούμενοι την συνεχή υποβάθμιση της περιοχής ζητούν την προστασία του αναφαίρετου δικαιώματος τους να επιβιώσουν κοινωνικά και επαγγελματικά σε πολιτισμένο και αξιοπρεπές περιβάλλον απαιτώντας ίση μεταχείριση με τα υπόλοιπα καταστήματα της προκυμαίας.

Βασικά προτείνουν τα φορτηγά να σταθμεύουν στη λιμενική ζώνη με σειρά προτεραιότητας μισή πριν τον απόπλου, τα τουριστικά λεωφορεία να παρκάρουν δέκα λεπτά πριν την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών μόνο στο χώρο που τους έχει παραχωρηθεί, ενώ όπως υποστηρίζουν το πρόβλημα της ηχορύπανσης μπορεί να αντιμετωπισθεί μερικώς με την τοποθέτηση από την πολιτεία ειδικών τζαμιών μπροστά στα καταστήματα τους.

Τα μέτρα

 Ο Γ. Σκανδάλης στη συνάντηση που είχαν τους υπενθύμισε ότι δεν είναι δυνατόν να σταματήσουν οι δράσεις στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού. Μόνες εφικτές λύσεις που δεσμεύθηκε ότι εφαρμόσει – όσο είναι δυνατόν με τα ισχύοντα δεδομένα - για την αποσυμφόρηση της περιοχής είναι πρώτον η καλύτερη αξιοποίηση του χώρου που διατίθεται για το παρκάρισμα των φορτηγών απέναντι από το λιμεναρχείο, στο χώμα, όπως τον αποκαλούν, δεύτερον  η εντατικοποίηση των ελέγχων για την αυστηρή εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και τρίτον η σύντομη στάθμευση των τουριστικών πούλμαν στο χώρο που έχει ορισθεί.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ