20.12.2012 11:02

Καταγγέλλουν την απόλυση της Ευγενίας

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ

Την απόλυση της Ευγενίας Κώττη από την Αλήθεια, μετά από 21 χρόνια δουλειάς, καταγγέλλει με ανακοίνωση του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου.
«Η απόλυσή της δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, ούτε είναι απόρροια της κρίσης, καθώς προηγήθηκαν μεθοδεύσεις μηνών, ανάμεσά τους αφαίρεση δημοσιογραφικών εκπομπών της και άλλων υπονομευτικών ενεργειών. Παράλληλα, με την πολύμηνη καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων της, έγινε προσπάθεια από την εργοδοσία να ανατραπούν οι υφιστάμενες εργασιακές σχέσεις της και να της επιβληθεί εκ περιτροπής εργασία μιας μέρας την εβδομάδα, μερική απασχόληση, δραματική μείωση του μισθού της  με  απώτερο σκοπό την αντικατάστασή της είτε από φθηνό, ευέλικτο εργασιακό δυναμικό είτε από «εθελοντές», μη σχετικούς προς τη δημοσιογραφία, που χρησιμοποιήθηκαν συστηματικά και μεθοδευμένα για να καλύψουν ανέξοδα για την επιχείρηση μέρος του τηλεοπτικού προγράμματος με αρνητικές συνέπειες στην ίδια», αναφέρει η ανακοίνωση και χαρακτηρίζοντας την απόλυση εκδικητική καταλήγει: «Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων καταγγέλλει την αντεργατική απόλυση της εργοδοσίας της ΑΛΗΘΕΙΑΣ που στηρίζει την κυβέρνηση του μνημονίου και απαιτεί:
- Την άμεση καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων των εργαζομένων της ΑΛΗΘΕΙΑΣ
- Καμία απόλυση  και ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων
- Τήρηση των συμφωνηθέντων για την καταβολή οφειλομένων μισθών και αποζημίωσης.
Επίσης καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και τους εκβιασμούς για μειώσεις μισθών και αλλαγή εργασιακών σχέσεων. Να παλέψουμε μαζί συλλογικά και οργανωμένα, συσπειρωμένοι γύρω από το ταξικό Σωματείο ώστε να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας, να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι, να διασφαλίσουμε την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας.
Τέλος εκφράζουμε την ταξική μας αλληλεγγύη σε όλους του απολυμένους, απλήρωτους και εκ περιτροπής εργαζόμενους αλλά και τους συναδέλφους μας που έχουν υποστεί μείωση μισθού και τους καλούμε να παλέψουν μαζί μας για να μην περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν κυβέρνηση, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ