9.3.2015 11:01

Καταδίκη στον εμπαιγμό των έξι ιατρών του ΠΕΔΥ Χίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Την παρέμβαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Χίου προκάλεσε η επιστολή των έξι απολυμένων ιατρών του ΠΕΔΥ Χίου, το οποίο σε ανακοίνωσή του κάνε λόγο για υποκριτική κι ανεύθυνη στάση του Υπουργείου Υγείας καθώς τους κοινοποίησε την απόλυση με καθυστέρηση 8 μηνών.

Αναλυτικά ο Ιατρικός Σύλλογος σημειώνει:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την πλέον ανεύθυνη και υποκριτική στάση της Πολιτείας, δηλαδή του Υπουργείου Υγείας- 2ης ΔΥΠΕ Β ΑΙΓΑΙΟΥ που  κοινοποίησε με καθυστέρηση (8 μηνών!!!!)  τη δικαστική απόφαση της 10/6/2014 που αφορούσε την απόλυση των ανωτέρω έξι συναδέλφων, οι οποίοι μέχρι και τις 2/3/2015 προσέφεραν ιατρικές υπηρεσίες καθημερινά στο ΠΕΔΥ Χίου. Αξίζει να επισημανθεί επίσης ότι οι ανωτέρω συνάδελφοι απολύθηκαν χωρίς να λάβουν καμία αποζημίωση, παρά την πολυετή προϋπηρεσία και προσφορά τους.

Καλούμε  τον Υπουργό Υγείας να αντιμετωπίσει με την ανάλογη σοβαρότητα την υπόθεση και  να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα από 10/6/2014 έως και 2/3/2015 στους ανωτέρω έξι συναδέλφους ιατρούς.

Θεωρούμε αυτονόητη την μη επανάληψη τέτοιων φαινομένων και πρακτικών στο μέλλον και απαιτούμε την άμεση αποζημίωση των έξι συναδέλφων ιατρών».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ